Stiri sportive, scandaluri din sport, Liga I, Primera Division, Premier League, Il Calcio, Ligue I, Bundesliga, Liga 2, handbal, volei, baschet, tenis.

Scoruri Live

joi, 19 februarie 2009

UEFA romanilor

Actuala editie a UEFA Cup aduce si cateva momente de bucurie pentru romani, avand posibilitatea sa ii urmarim la lucru pe Mutu si pe Mircea Lucescu la un alt nivel fotbalistic decat cel de Liga I. Cu toate acestea, Fiorentina, echipa lui Mutu debuteaza cu stangul in saisprezecimile Cupei UEFA, dupa ce in partida tur a suferit o infrangere chiar pe Artemio Franchi in fata lui Ajax cu scorul de 0-1. In prima repriza Fiorentina a dominat copios, doar ratarile imense ale lui Gilardino sau Mutu facand ca tabela sa ramana neschimbata. "Briliantul" a sclipit si de aceasta data, oferind 3 pase de gol, pase ce au fost risipite insa cu usurinta de Gilardino. Cea de-a doua repriza s-a desfasurat dupa acelasi calapod, Fiorentina atacand in valuri si totodata ratand ocazii uriase prin aceiasi jucatori, Mutu si Gilardino, cuplu de atacanti ce se afla pe primul loc intr-un top al celor mai bune cupluri de atac din Seria A, avand la activ nu mai putin de 25 de goluri. Ajax practic nu a contat in atac pana in minutul 60, cand a deschis scorul prin K.Bakircioglü, dupa un sut imparabil sub tranzversala. Din acest moment jocul Fiorentinei devine hazardic, iar Ajax-ul putea da lovitura de gratie avand alte doua mari ocazii pe finalul partidei. Fiorentina-Ajax se incheie 0-1, si "il fenomeno" cu a lui "gasca de nebuni" va trebui sa marcheze cel putin o data in retur pentru a spera la calificare.

Echipa celuilalt roman, Şahtiorul lui Mircea Lucescu, a depasit pe teren propriu cu scorul de 2-0 echipa engleza Tottenham. "Il Luce" a obţinut astfel o victorie importantă în turul saisprezecimilor Cupei UEFA intr-o partida in care Sahtiorul a început timid, acesta fiind primul meci oficial al anului 2009 pentru ucrainieni. Primul gol a venit dupa aproximativ 80 de minute de joc, prin reusita lui E.Seleznov din minutul 78. Inca o data Lucescu s-a dovedit a fi un antrenor inspirat la introducerea lui Seleznov in teren, acestuia fiindu-i necesar doar 1 minut pentru a deschide scorul. La mai putin de 8 minute, Jádson avea sa aduca linistea in tabara ucrainienilor, ducand scorul la 2-0 pentru Şahtior. Echipa ucarinieana pleaca astfel cu prima sansa in retur pentru calificarea mai departe in optimile Cupei UEFA.

0 comentarii: