Stiri sportive

Stiri sportive, scandaluri din sport, Liga I, Primera Division, Premier League, Il Calcio, Ligue I, Bundesliga, Liga 2, handbal, volei, baschet, tenis.

Scoruri Live

miercuri, 15 aprilie 2009

Barcelona, fara emotii...

Cum era de asteptat, al doilea sfert de finala nu a adus nicio surpriza. FC Barcelona s-a calificat fara probleme, facand 1-1 la Munchen, dupa ce batuse pe Camp Nou cu 4-0. Desi francezul Ribery a deschis scorul pentru bavarezi in minutul 47, era greu de crezut ca echipa ce trecea mai departe putea fi alta decat Barca.
Catalanii au egalat in minutul 73 prin Keita, risipindu-se orice fel de indoiala in ceea ce privea trupa calificata in semifinale.
Asadar, baietii lui Pep Guardiola sunt in mare forma si vor intalni in faza semifinalelor pe Chelsea, o echipa care pe finalul sezonului a crescut enorm, din punct de vedere moral. Avem astfel toate premisele sa speram la un duel de clasa si la doua partide extraordinare, din toate punctele de vedere.

Ca la teatru... Patru la patru!

Seara magnifica pentru sportul rege in UEFA Champions League. "De vina" pentru acest lucru sunt Liverpool si Chelsea, care au oferit un spectacol impresionant, goluri multe, dar si suferinta pentru cei slabi de inima.
S-a terminat 4-4 si Chelsea se califica pentru semifinale, unde o va intalni pe Barca, care a remizat 1-1 la Bayern (4-0 in tur).
In prima repriza echipa lui Benitez a condus ostilitatile, marcand de doua ori, prin Aurelio, din lovitura libera (minutul 19) si Alonso, din penalty (minutul 28). In a doua parte, elevii lui Guus Hidinck si-au revenit miraculos din soc si au ajuns sa conduca cu 3-2, datorita reusitelor lui Reina (autogol), Alex si Lampard (minutele 51, 57 si 76). Apoi Liverpool a avut forta sa reintre in joc, prin Lucas (minutul 81) Kuyt (minutul 83), insa ultimul cuvant l-a avut tot echipa din Londra, care in finalul meciului a inscris prin Lampard.
Astfel, Chelsea este in semifinale, Liverpool pleaca acasa, insa cu fruntea sus, iar suporterii au din nou de castigat, deoarece semifinala contra Barcelonei se anunta a fi un regal fotbalistic.

marți, 14 aprilie 2009

Mansa retur in UCL!

In aceasta seara, in aproximativ o ora, spectacolul european revine... Azi si miercuri vor avea loc mansele retur din cea mai importanta competitii intercluburi din Europa: Uefa Champions League.
Diseara se vor disputa meciurile Chelsea - Liverpool si Bayern - FC Barcelona.
Desi Barca si Chelsea sunt ca si calificate pentru semifinale, dupa 4-0, respectiv 3-1 in tur, totul e posibil in fotbal, si nu de putine ori am asistat la rasturnari spectaculoase de scor.
Insa victoriile de saptamana trecuta s-ar putea sa constituie un avantaj pentru fanii fotbalului de pretutindeni, deoarece atat Liverpool cat si Bayern vor risca totul pentru a mai spera la calificare si probabil vom avea parte de multe goluri...
Ramane de vazut ce se va intampla... Tot ce trebuie sa facem este sa asteptam si sa ne bucuram de spectacolul grandios promis de catre jucatorii tuturor echipelor implicate...

miercuri, 8 aprilie 2009

Leii musca, cateii cu coada intre picioare!!!

Universitatea Craiova a reusit sa anuleze complexul creat de catre Dinamo Bucuresti printr-o victorie clara cu 2-0 pe Ion Oblemenco, intr-un meci in care oltenii au jucat cu entuziasm, fiind stapani pe joc din primul si pana in ultimul minut. Stiinta face inca un meci splendid, crescand seria de victorii consecutive la cota 4, liderul actual al Ligii 1 ocupand un loc de frunte pe lista invinsilor in fata Universitatii.
A fost o victorie cat un campionat!!! Multe orgolii, multa ura si temperament au fost puse in joc si Craiova a iesit invingatoare. De fapt, meciul se poate sintetiza scurt: Fam. Costea 2 - 0 Dinamo, cei doi frati din atacul Stiintei lovind de doua ori devastator. A venit mai intai executia de exceptie a lui F. Costea din min. '20, acesta realizand o foarfeca de senzatia din 8 metri. A fost secondat apoi de fratele mai mic, Mihai Costea ducand scorul la 2-0 in min. '34, fiind pe faza la un sut in forta a fratelui mai mare si reluand pentru a 2-a oara in poarta aparata de Lobont.
Craiova este de departe echipa momentului in Liga 1, dupa ce a invins atat campiona CFR Cluj cat si liderul actual al campionatului. Campionatul se relanseaza, si de ce nu, Stiinta poate spera la titlu!
Dupa aceasta etapa incendiara, in care provincia a fost la putere, atat Dinamo, cat si Rapid si Steaua fiind invinse de Craiova, Poli Timisoara, respectiv Pandurii, cu acelasi scor: 2-0, Liga 1 devine un campionat foarte echilibrat.
In acest moment primele 5 locuri in clasamentul Ligii 1 se prezinta astfel:

1.Dinamo 46p
2.Unirea Urziceni 45p
3.Poli Timisoara 43p
4.CFR Cluj 42p
5.U. Craiova 41p

Lupta la titlu este din ce in ce mai acerba, orice echipa de pe primele 5 pozitii avand sanse reale la titlu!

De ce iubim Craiova? Pentru asta:

Submarinul galben plin cu torpile!

Ibericii au pus in aceasta seara la mare incercare echipele englezesti, in primele doua dispute ale sferturilor de finala in UCL. Dupa ce Porto a tinut in sah pe Manchester United, scor 2-2, si Villareal a condus ostilitatile pe El Madrigal, insa rezultatul a fost 1-1.
In minutul 10, capitanul Marcos Senna a deschis scorul si din acel moment "galbenii" au preluat controlul asupra meciului, fiind din punct de vedere tactic cu mult peste "tunari".
Dar cum fotbalul este uneori un sport nedrept, englezii i-au pedepsit pe spanioli, datorita golului superb inscris de Adebayor, din foarfeca, in minutul 66. A fost al doilea gol consecutiv al togolezului, dupa ce marcase si in ultima etapa din Premier League, impotriva celor de la Manchester City.
Asadar, dupa un 1-1 in deplasare, Arsenal pleaca cu prima sansa pentru calificarea mai departe, insa asa cum au declarat jucatorii lui Villareal in saptamana premergatoare meciului, acestia au de gand sa lupte pana in ultimul moment, pentru a putea accede in semifinale.

Diavolii tinuti in sah de portughezi...

In urma cu putine minute s-a incheiat partida tur dintre Manchester United si FC Porto.
Surprinzator sau nu, echipa lui Cristi Sapunaru a scos un 2-2 mai mult decat meritat, deoarece ibericii au prestat un fotbal spectaculos si eficient. In schimb, echipa lui Sir Alex Ferguson a fost u umbra a campioanei Europei, jocul acestora fiind imprecis si ineficient.
In minutul 4, uruguayanul Rodriguez i-a lasat fara replica pe fanii de pe Old Trafford, inscriind superb din afara careului de 16 metri, cu un sut plasat in dreapta lui van der Saar. Desi era un moment de dominatie portugheza, Rooney a profitat de o gafa inexplicabila a fundasului Bruno Alves si l-a lobat exemplar pe Helton, egaland situatia.
Cu toate acestea, United era gata sa dea lovitura in minutul 85, cand Tevez a plasat mingea la vinclu, dupa o deviere de geniu a lui Rooney. A venit insa minutul 89 si nou intratul Mariano l-a invins pe van der Saar, dupa o centrare de calitate a argentinianului Lisandro, facandu-se dreptate, deoarece Porto merita cel putin un egal dupa aceasta prestatie.
Astfel, trupa lui Ferguson are o misiune dificila pe Dragao, deoarece se stie ca portughezii nu prea pierd acasa. Ramane de vazut ce va fi in meciul retur, insa cu siguranta jocul va fi mult mai deschis peste doua saptamani.

marți, 7 aprilie 2009

Steaua la pamant !

Cu patronul la "mititica", cu o totala lipsa de inspiratie in joc si cu o foarte mare doza de nerealism, Steaua Bucuresti nu reuseste mai nimic in Liga 1, astazi reusind performanta de a pierde cu scorul de 0-2 in fata Pandurilor din Tg.-Jiu. Acest meci a fost unul pe care antrenorul oltenilor, Sorin Cartu, l-a gandit tactic excelent in fata unei echipe aflate in cadere totala atat ca forma dar si ca implicare in joc. Cartu pune astfel capat unei perioade de 17 ani, destul de lunga, in care nu a mai reusit sa invinga Steaua din postura de tehnician. Ultima victorie pe care tehnicianul celor de la Pandurii a administrat-o steliştilor a fost obţinută pe 7 iunie 1992, pe vremea când el se afla pe banca Universităţii Craiova. Atunci, Stiinta a învins cu 5-4.
Victoria din aceasta seara a gorjenilor se datoreaza in mare masura inspiratiei antrenorului, asezarii foarte bune in teren a echipei, dar mai ales brazilianului Tremonti, care a reusit o dubla in min. '42 si '67, la primul gol speculand o greseala in grup a defensivei steliste, cel de-al doilea gol fiind inscris in urma unei pase senzationale a lui Alexandru Piturca.
Sansele Stelei la titlu sunt practic nule in acest moment, dar sa vedem si partea frumoasa a fotbalului prin jocul plin de entuziasm al oltenilor, care se indeparteaza de zona fierbinte a clasamentului.
In celelalte 3 meciuri disputate pana in acest moment in atapa 22 din Liga 1 s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Poli Iasi 0-1 CFR Cluj
G.Buzau 1-5 U. Urziceni
G. Bistrita 1-0 Farul Constanta

Liga 1 se anunta a fi astfel din ce in ce mai interesanta si plina de rasturnari de clasament !