Stiri sportive, scandaluri din sport, Liga I, Primera Division, Premier League, Il Calcio, Ligue I, Bundesliga, Liga 2, handbal, volei, baschet, tenis.

Scoruri Live

miercuri, 15 aprilie 2009

Barcelona, fara emotii...

Cum era de asteptat, al doilea sfert de finala nu a adus nicio surpriza. FC Barcelona s-a calificat fara probleme, facand 1-1 la Munchen, dupa ce batuse pe Camp Nou cu 4-0. Desi francezul Ribery a deschis scorul pentru bavarezi in minutul 47, era greu de crezut ca echipa ce trecea mai departe putea fi alta decat Barca.
Catalanii au egalat in minutul 73 prin Keita, risipindu-se orice fel de indoiala in ceea ce privea trupa calificata in semifinale.
Asadar, baietii lui Pep Guardiola sunt in mare forma si vor intalni in faza semifinalelor pe Chelsea, o echipa care pe finalul sezonului a crescut enorm, din punct de vedere moral. Avem astfel toate premisele sa speram la un duel de clasa si la doua partide extraordinare, din toate punctele de vedere.

Ca la teatru... Patru la patru!

Seara magnifica pentru sportul rege in UEFA Champions League. "De vina" pentru acest lucru sunt Liverpool si Chelsea, care au oferit un spectacol impresionant, goluri multe, dar si suferinta pentru cei slabi de inima.
S-a terminat 4-4 si Chelsea se califica pentru semifinale, unde o va intalni pe Barca, care a remizat 1-1 la Bayern (4-0 in tur).
In prima repriza echipa lui Benitez a condus ostilitatile, marcand de doua ori, prin Aurelio, din lovitura libera (minutul 19) si Alonso, din penalty (minutul 28). In a doua parte, elevii lui Guus Hidinck si-au revenit miraculos din soc si au ajuns sa conduca cu 3-2, datorita reusitelor lui Reina (autogol), Alex si Lampard (minutele 51, 57 si 76). Apoi Liverpool a avut forta sa reintre in joc, prin Lucas (minutul 81) Kuyt (minutul 83), insa ultimul cuvant l-a avut tot echipa din Londra, care in finalul meciului a inscris prin Lampard.
Astfel, Chelsea este in semifinale, Liverpool pleaca acasa, insa cu fruntea sus, iar suporterii au din nou de castigat, deoarece semifinala contra Barcelonei se anunta a fi un regal fotbalistic.

marți, 14 aprilie 2009

Mansa retur in UCL!

In aceasta seara, in aproximativ o ora, spectacolul european revine... Azi si miercuri vor avea loc mansele retur din cea mai importanta competitii intercluburi din Europa: Uefa Champions League.
Diseara se vor disputa meciurile Chelsea - Liverpool si Bayern - FC Barcelona.
Desi Barca si Chelsea sunt ca si calificate pentru semifinale, dupa 4-0, respectiv 3-1 in tur, totul e posibil in fotbal, si nu de putine ori am asistat la rasturnari spectaculoase de scor.
Insa victoriile de saptamana trecuta s-ar putea sa constituie un avantaj pentru fanii fotbalului de pretutindeni, deoarece atat Liverpool cat si Bayern vor risca totul pentru a mai spera la calificare si probabil vom avea parte de multe goluri...
Ramane de vazut ce se va intampla... Tot ce trebuie sa facem este sa asteptam si sa ne bucuram de spectacolul grandios promis de catre jucatorii tuturor echipelor implicate...

miercuri, 8 aprilie 2009

Leii musca, cateii cu coada intre picioare!!!

Universitatea Craiova a reusit sa anuleze complexul creat de catre Dinamo Bucuresti printr-o victorie clara cu 2-0 pe Ion Oblemenco, intr-un meci in care oltenii au jucat cu entuziasm, fiind stapani pe joc din primul si pana in ultimul minut. Stiinta face inca un meci splendid, crescand seria de victorii consecutive la cota 4, liderul actual al Ligii 1 ocupand un loc de frunte pe lista invinsilor in fata Universitatii.
A fost o victorie cat un campionat!!! Multe orgolii, multa ura si temperament au fost puse in joc si Craiova a iesit invingatoare. De fapt, meciul se poate sintetiza scurt: Fam. Costea 2 - 0 Dinamo, cei doi frati din atacul Stiintei lovind de doua ori devastator. A venit mai intai executia de exceptie a lui F. Costea din min. '20, acesta realizand o foarfeca de senzatia din 8 metri. A fost secondat apoi de fratele mai mic, Mihai Costea ducand scorul la 2-0 in min. '34, fiind pe faza la un sut in forta a fratelui mai mare si reluand pentru a 2-a oara in poarta aparata de Lobont.
Craiova este de departe echipa momentului in Liga 1, dupa ce a invins atat campiona CFR Cluj cat si liderul actual al campionatului. Campionatul se relanseaza, si de ce nu, Stiinta poate spera la titlu!
Dupa aceasta etapa incendiara, in care provincia a fost la putere, atat Dinamo, cat si Rapid si Steaua fiind invinse de Craiova, Poli Timisoara, respectiv Pandurii, cu acelasi scor: 2-0, Liga 1 devine un campionat foarte echilibrat.
In acest moment primele 5 locuri in clasamentul Ligii 1 se prezinta astfel:

1.Dinamo 46p
2.Unirea Urziceni 45p
3.Poli Timisoara 43p
4.CFR Cluj 42p
5.U. Craiova 41p

Lupta la titlu este din ce in ce mai acerba, orice echipa de pe primele 5 pozitii avand sanse reale la titlu!

De ce iubim Craiova? Pentru asta:

Submarinul galben plin cu torpile!

Ibericii au pus in aceasta seara la mare incercare echipele englezesti, in primele doua dispute ale sferturilor de finala in UCL. Dupa ce Porto a tinut in sah pe Manchester United, scor 2-2, si Villareal a condus ostilitatile pe El Madrigal, insa rezultatul a fost 1-1.
In minutul 10, capitanul Marcos Senna a deschis scorul si din acel moment "galbenii" au preluat controlul asupra meciului, fiind din punct de vedere tactic cu mult peste "tunari".
Dar cum fotbalul este uneori un sport nedrept, englezii i-au pedepsit pe spanioli, datorita golului superb inscris de Adebayor, din foarfeca, in minutul 66. A fost al doilea gol consecutiv al togolezului, dupa ce marcase si in ultima etapa din Premier League, impotriva celor de la Manchester City.
Asadar, dupa un 1-1 in deplasare, Arsenal pleaca cu prima sansa pentru calificarea mai departe, insa asa cum au declarat jucatorii lui Villareal in saptamana premergatoare meciului, acestia au de gand sa lupte pana in ultimul moment, pentru a putea accede in semifinale.

Diavolii tinuti in sah de portughezi...

In urma cu putine minute s-a incheiat partida tur dintre Manchester United si FC Porto.
Surprinzator sau nu, echipa lui Cristi Sapunaru a scos un 2-2 mai mult decat meritat, deoarece ibericii au prestat un fotbal spectaculos si eficient. In schimb, echipa lui Sir Alex Ferguson a fost u umbra a campioanei Europei, jocul acestora fiind imprecis si ineficient.
In minutul 4, uruguayanul Rodriguez i-a lasat fara replica pe fanii de pe Old Trafford, inscriind superb din afara careului de 16 metri, cu un sut plasat in dreapta lui van der Saar. Desi era un moment de dominatie portugheza, Rooney a profitat de o gafa inexplicabila a fundasului Bruno Alves si l-a lobat exemplar pe Helton, egaland situatia.
Cu toate acestea, United era gata sa dea lovitura in minutul 85, cand Tevez a plasat mingea la vinclu, dupa o deviere de geniu a lui Rooney. A venit insa minutul 89 si nou intratul Mariano l-a invins pe van der Saar, dupa o centrare de calitate a argentinianului Lisandro, facandu-se dreptate, deoarece Porto merita cel putin un egal dupa aceasta prestatie.
Astfel, trupa lui Ferguson are o misiune dificila pe Dragao, deoarece se stie ca portughezii nu prea pierd acasa. Ramane de vazut ce va fi in meciul retur, insa cu siguranta jocul va fi mult mai deschis peste doua saptamani.

marți, 7 aprilie 2009

Steaua la pamant !

Cu patronul la "mititica", cu o totala lipsa de inspiratie in joc si cu o foarte mare doza de nerealism, Steaua Bucuresti nu reuseste mai nimic in Liga 1, astazi reusind performanta de a pierde cu scorul de 0-2 in fata Pandurilor din Tg.-Jiu. Acest meci a fost unul pe care antrenorul oltenilor, Sorin Cartu, l-a gandit tactic excelent in fata unei echipe aflate in cadere totala atat ca forma dar si ca implicare in joc. Cartu pune astfel capat unei perioade de 17 ani, destul de lunga, in care nu a mai reusit sa invinga Steaua din postura de tehnician. Ultima victorie pe care tehnicianul celor de la Pandurii a administrat-o steliştilor a fost obţinută pe 7 iunie 1992, pe vremea când el se afla pe banca Universităţii Craiova. Atunci, Stiinta a învins cu 5-4.
Victoria din aceasta seara a gorjenilor se datoreaza in mare masura inspiratiei antrenorului, asezarii foarte bune in teren a echipei, dar mai ales brazilianului Tremonti, care a reusit o dubla in min. '42 si '67, la primul gol speculand o greseala in grup a defensivei steliste, cel de-al doilea gol fiind inscris in urma unei pase senzationale a lui Alexandru Piturca.
Sansele Stelei la titlu sunt practic nule in acest moment, dar sa vedem si partea frumoasa a fotbalului prin jocul plin de entuziasm al oltenilor, care se indeparteaza de zona fierbinte a clasamentului.
In celelalte 3 meciuri disputate pana in acest moment in atapa 22 din Liga 1 s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Poli Iasi 0-1 CFR Cluj
G.Buzau 1-5 U. Urziceni
G. Bistrita 1-0 Farul Constanta

Liga 1 se anunta a fi astfel din ce in ce mai interesanta si plina de rasturnari de clasament !

luni, 6 aprilie 2009

Bundesliga = Rocada intre lideri...

Nu e un secret faptul ca Bundesliga a devenit in ultimii ani una dintre cele mai echilibrate competitii nationale de fotbal ale Europei. In acest sezon insa, intre primele 5-6 pozitii au avut loc nenumarate rocade. Liderii s-au schimbat mereu, aproape sistematic, dupa 2-3 saptamani de suprematie. Pe rand, Bayern, Hoffenheim, Hamburger SV, sau Hertha Berlin s-au bucurat de o perioada de dominatie.
In aceasta saptamana este randul celor de la VFL Wolfsburg sa priveasca cu aroganta in josul listei, dupa o victorie de rasunet impotriva celor de la Bayern München. Astfel, fostul antrenor al bavarezilor, Felix Magath si-a luat revansa pentru felul in care a fost dat afara acum doi ani, cu un neverosimil 5-1.
Primele 5 echipe sunt departajate de doar 6 puncte, iar dintre acestea doar Stuttgart nu a stationat nici macar o etapa pe prima pozitie.
Hertha Berlin, care a fost mai bine de 3 saptamani in fruntea ierarhiei, a pierdut in fata lui Dortmund, picand astfel pana pe locul 3.
Datorita jocului constant, Hamburger SV se mentine in plasa liderului, la egalitate de puncte, insa cu un golaveraj mai slab, iar Bayern este pe 4, cu 48 de puncte, ultima infrangere dandu-i lui Jürgen Klinsmann planurile peste cap si un moral scazut pentru partida de CL impotriva Barcelonei.
Una peste alta, in ultimele 8 etape, lupta la titlu se anunta acerba si palpitanta, oricare dintre primele clasate avand sanse reale la titlu.

duminică, 5 aprilie 2009

Macheda ii salveaza pe cei de la United!

Probabil multi se intreaba cine este Macheda?! Ei bine, acesta este pustiul italian de doar 17 ani care i-a salvat pe diavoli in meciul cu Aston Villa, marcand golul victoriei in minutul 92.
Dupa aceasta reusita, echipa lui Ferguson revine pe primul loc in Premier League, cu 68 de puncte, avand o lungime in fata lui Liverpool, dar si un meci mai putin disputat.
Revenind la partida de azi, diavolii au inceput bine, reusind sa deschida scorul prin C. Ronaldo in minutul 14, dintr-o lovitura libera indirecta, dupa ce Milner gresise in prealabil, pasand catre propriul portar.
Apoi Villa si-a aratat valoarea, egaland in minutul 30 printr-o lovitura perfecta de cap a lui John Carew, la capatul unei centrari magistrale a lui Barry. In minutul 58 Agbonlahor a dus scorul la 2-1 pentru echipa din Birmingham, dupa o alta lovitura de cap, de aceasta data Carew fiind servantul.
Ferguson a fost inspirat si l-a introdus pe Federico Macheda (17 ani si jumatate) in locul lui Nani, in minutul 61, aceasta schimbare dovedindu-se cruciala. Insa mai intai acelasi Ronaldo a prins un sut de zile mari cu piciorul stang din afara careului (minutul 80), Friedel nemaiputand face nimic pentru a evita egalarea.
In ultimele minute jocul a fost intens de ambele parti, dar Man UTD a luat toate punctele, dupa ce, in minutul 92, Macheda si-a batut joc de apararea lui Villa, facand o preluare de clasa si sutand imparabil, spre bucuria fanilor de pe Old Trafford.
Asadar, "diavolii rosii" raman favoriti la titlu, avand si o restanta cu Portsmouth si se pot concentra pentru urmatoarea disputa din UCL, impotriva celor de la FC Porto.

Oltenii au incantat iar...

Daca mai existau unele dubii in ceea ce priveste parcursul din retur, astazi s-a lamurit: Universitatea Craiova are tot dreptul sa spere macar la un loc de Cupa UEFA.
Jocul oltenilor a incantat in ultimele etape, prin faze rapide de contraatac si goluri spectaculoase. Astazi, "Alb-albastrii" au mai adaugat o victima pe lista lor din retur, de aceasta data Otelul Galati fiind ingenuncheata chiar la ea acasa.
In minutul 9, Wobay a executat perfect o lovitura de la colt, iar pe faza, fratele cel mare al familiei Costea a introdus din apropiere balonul in poarta, Florin ajungand la cota 8 in clasamentul golgeterilor.
In urmatoarele minute, galatenii au avut sansele lor, insa Pena, Girleanu sau Vitaici nu au reusit sa fructifice ocaziile, spre disperarea antrenorului Grigoras.
A urmat minutul 40, cand, dupa o pasa la intalnire a lui Soava, Wobay a patruns in careu si l-a invins pe portarul Otelului cu un sut plasat la coltul lung, ducand scorul la 2-0.
In repriza secunda ambele echipe au avut ocazii bune de gol, insa Pena si Elek pentru Galati, respectiv Prepelita si Gingioveanu pentru craioveni nu au fost inspirati in fata portii.
Astfel, Craiova ajunge la a treia victorie consecutiva si are toate sansele sa spere la un rezultat bun din urmatorul meci impotriva liderului Dinamo Bucuresti.

sâmbătă, 4 aprilie 2009

Cainii au "muscat" de 3 ori!

In aceasta seara, echipa lui Mircea Rednic, Dinamo Bucuresti, a invins in Stefan cel Mare cu scor de neprezentare trupa alb-visinie, condusa de Marian Rada. Desi Rapidul avea sansa sa reduca din diferenta de 5 puncte, in cazul unei victorii, acest lucru nu s-a realizat, ba mai mult, acum Dinamo s-a distantat la 8 puncte in fata echipei din Grant. Victoria s-a datorat in primul rand formei excelente a jucatorilor alb-rosii, in frunte cu Ad. Cristea, Torje sau Danciulescu.
In minutul '29 Dinamo a deschis scorul, printr-un voleu magistral al lui Danciulescu, dupa o cursa de exceptie a tanarului Torje, finalizata cu o centrare perfecta pentru coechipierul acestuia.
Apoi, cei mai buni jucatori ai lui Rednic, Gabi Torje si Adrian Cristea au facut ravagii pe benzile terenului, golul al doilea fiind oarecum firesc. Ex-timisoreanul a centrat iar de pe partea dreapta, iar dupa o neintelegere in careul giulestean, Marius Niculae a profitat si a marit avantajul la 2-0 pentru "caini", in minutul '58. Desi rapidistii au incercat din rasputeri sa reduca din diferenta, tot Dinamo a avut ultimul cuvant, Cristea sutand cu stangul din afara careului de 16 metri, in minutul '90, ducand scorul la un categoric 3-0.
Astfel, "alb-rosii" se mentin pe primul loc in ierarhia Ligii I, cu 4 patru puncte in fata celor de la Urziceni, 6 in fata timisorenilor si cu 7 puncte in fata campioanei en-titre, CFR Cluj.

joi, 2 aprilie 2009

Rusinica a.k.a Piti, Piti, lasa-ne!!!

In urma cu cateva minute s-a terminat visul romanilor pentru calificare la CM 2010. Ne-am facut de ras, iar… Infrangere acasa cu Serbia, acum infrangere cu Austria, o Austrie formata din niste jucatori cvasi-necunoscuti, o echipa cu o medie de varsta de 23 de ani.
Nu sunt multe de spus. Am deschis scorul prin cel mai bun jucator al nostru, Ciprian Tanase, tanarul de la FC Arges, care a profitat de o gafa a portarului austriac, lobandu-l elegant. Dupa doar jumatate de minut insa, o greseala colectiva a lui Rat si Goian, care s-au dat "nas in nas", i-a pus mingea pe tava lui E. Hoffer si acesta a egalat. In minutul ’43, Tamas si Radoi nu s-au lasat mai prejos si s-au incurcat si ei la o faza de curtea scolii, permitandu-i aceluiasi Hoffer sa duca scorul la 2-1 pentru austrieci.
Si acesta a fost si rezultatul final, caci intr-o intreaga repriza secunda nu am fost in stare sa facem nimic, greseli peste greseli in toate compartimentele si nici macar o clipa de stralucire din partea mijlocasilor nostri. Piturca si-a mai demonstrat inca o data limítele si lipsa de bun simt, introducandu-l pe “neamtul” Max Nicu abia in minutul ’83, fiind primele sale clipe la nationala. Desi naturalizarea acestuia a fost subiect de can-can, Nicu a bifat doar 10 minute in doua meciuri, insa a dat dovada de caracter, acceptand sa intre si sa joace chiar si pentru cateva momente.
Ce mai poate fi spus? CM 2010 il vom privi la televizor. Trebuie sa gandim pe viitor, catre urmatoarea campanie europeana, insa avem nevoie de un antrenor si de o conducere competenta la FRF… Solutii exista, insa o schimbare este iminenta: ne trebuie antrenor, iar atitudinea jucatorilor trebuie schimbata, deoarece indiferenta si nesimtirea nu vor califica Romania la un turneu final prea curand.
Asa ca… jos capul, mai multa munca si determinare si binecunoscutul… "Piti, Piti, lasa-ne"!!!

miercuri, 1 aprilie 2009

Uite Mutu, nu e Mutu... Pacaleala?

Asa cum era de asteptat, Mutu nu va fi in teren in meciul Austria - Romania. Aceasta stire vine cu doar cateva ore inainte de startul meciului, provocand astfel noi probleme pentru antrenorul Victor Piturca si nu numai. Cu un lot si asa lipsit de vlaga si de claritate in joc, acum si fara "briliant" in teren, la ce sa ne asteptam deseara de la tricolori ? Cel mai probabil, Piturca va incerca din nou tot felul de experimente in teren, cu jucatori plasati pe posturi obtinute in urma aruncarii cu zarurile din dotare. Ce altceva vom vedea decat o alta pacaleala din partea jucatorilor Romaniei, care in ultima vreme ne amagesc si ne pacalesc in continuu cu fotbalul lor spectaculos si fantastic? Acesta ar fi insa o sansa buna pentru tricolori sa spele din rusinea pe care au tot adunat-o in ultimele meciuri din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2010. Va reamintim ca din meciurile cu Lituania, Franta si Serbia, Romania nu a obtinut decat 1 pct si acela de la fratii nostri de sange latin, asta in conditiile in care toate cele 3 meciuri le-am jucat pe teren propriu. Sa aruncam o privire si asupra clasamentului din Grupa a 7-a preliminara pentru CM 2010:

1. Serbia 5 meciuri - 12 puncte
2. Lituania 5 meciuri - 9 puncte
3. Franta 4 meciuri - 7 puncte
4. Austria 4 meciuri - 4 puncte
5. Romania 4 meciuri - 4 puncte
6. Insulele Feroe 4 meciuri - 1 punct

Este clar, avem toate sansele pentru a...ramane acasa si la acest turneu final!!!
Nu ne ramane decat sa strangem inca o data randurile, sa speram iar intr-un miracol, si cine stie, mai ales de 1 Aprilie, poate vom avea o surpriza si nu vom pierde la prea multe goluri diferenta! Partida Romania - Austria o puteti viziona de la ora 21:30 in direct pe ProTv.
Hai Romania !!!

luni, 30 martie 2009

Nimic nou sub soare...

Dupa razboi multi viteji se arata, asa suna o vorba din poporul nostru drag. E cazul si acum, dupa doar o zi de la disputarea meciului dintre Romania si Serbia, meci in care va reamintim ca tricolorii au pierdut cu 2-3. Si intr-adevar mai toate personalitatile din fotbalul nostru autohton au iesit la atacuri dure, fie la adresa antrenorului Victor Piturca, fie la adresa jucatorilor. Printre cele mai vehemente declaratii se regaseste si cea a lui Cornel Dinu, care fara sa uite mai vechile conflicte cu Piturca, ataca din nou, sustinand ca antrenorul actual al nationalei este limitat, acesta folosind jucatori ce nu au ce cauta la nationala, cum ar fi Radoi, Codrea sau Cocis. Pe de alta parte, nici jucatorii nu au scapat de atacuri, principalul vizat fiind Radoi care in viziunea lui Ilie Balaci este vinovatul pentru o prima repriza proasta ca joc la mijlocul terenului. Surprinzatoare este si atitudinea "nasului" Gigi Becali care a ridicat un semn de intrebare asupra valorii de jucator a lui Mirel Radoi. Si ca situatia creata in jurul nationalei in acest moment sa fie si mai interesanta, jucatorii nationalei rabufenesc si ei impotriva lui Piti, Paul Codrea fiind cel care mentioneaza ca evolutia sa a fost influentata foarte mult de faptul ca el nu e obisnuit sa joace pe postul pe care antrenorul l-a asezat in teren.
Dupa tot acest balamuc, asteptam si reactia Federatie Romane de Fotbal, mai ales ca in ultimele zile s-au zvonit foarte multe nume de antrenori posibili inlocuitori pentru "nea Piti" la nationala. Printre acestia se afla: Ladislau Boloni, Gheorge Hagi, Mircea Lucescu, dar si fiul acestuia, Razvan Lucescu si de asemenea Cosmin Olaroiu.
Pana se va afla deznodamantul acestei telenovele, asteptam meciul cu Austria, ca de obicei cu speranta in suflet ca va fi bine si pentru noi macar o data...

duminică, 29 martie 2009

Rezultate Preliminarii CM 2010

In urma cu cateva minute s-a terminat ultima disputa in Europa din aceasta serie de calificari, in care Spania a invins acasa Turcia cu 1-0, gol Pique in minutul '60. De asemenea au fost cateva surprize in ceea ce priveste restul meciurilor. Belgia, care pornise destul de bine in preliminarii a pierdut in fata celor din Boznia-Hertegovina, scor 2-4 (Dembele, Sonck/Djeko, Jahic, Bajramovic, Misimovic). In alta confruntare, cehii nu au reusit decat o remiza alba impotriva slovenilor, ex-iugoslavii avand, cel putin teoretic sanse minime de a scoate ceva din aceasta batalie. Un alt deznodamant surprinzator l-a avut infruntarea Irlanda de Nord - Polonia, scor 3-2. Pentru nord irlandezi au punctat Feeney, Evans si Zewlakow (autogol), iar pentru polonezi au marcat Jelen si Saganowski. Campioni europeni in 2004, grecii nu au izbutit decat un 1-1 cu Israel si, desi au condus prin golul lui Gekas, elenii au trebuit sa se multumeasca cu o remiza, dupa ce pentru israelieni a marcat Golan.
In grupa noastra de calificare, Franta a invins Lituania la Vilnius, scor 1-0, prin golul tardiv al lui Franck Ribery, din minutul '67. Astfel, francezii fac 7 puncte (si un meci mai putin disputat) si tin pasul cu lituanienii si sarbii, care au 9, respectiv 12 puncte.
In final, va prezentam si alte rezultate ce conteaza pentru calificarea la CM din Africa de Sud, 2010: Portugalia - Suedia 0-0, Irlanda - Bulgaria 1-1, Albania - Ungaria 0-1, Muntenegru - Italia 0-2, Olanda - Scotia 3-0, Germania - Liechtenstein 4-0, Tara Galilor - Finlanda 0-2, Uruguay - Paraguay 2-0, Togo - Camerun 1-0, Coreea de Nord - EAU 2-0, Japnonia - Bahrain 1-0.

sâmbătă, 28 martie 2009

Am sperat... si atat...

A venit si momentul adevarului. A venit meciul Romaniei cu Serbia, un meci in care am sperat pana in minutul 90 pentru un miracol. Am sperat ca nu vom vedea iar o echipa a Romaniei dezorientata, fara claritate in faza ofensiva. Nu a fost sa fie asa, meciul s-a incheiat Romania 2-3 Serbia.
A fost o prima repriza in care am platit tribut tocmai acestor caracteristici deja ale echipei nationale, iar masivitatea si norocul sarbilor au venit ca un tsunami peste tricolori. Ce sa mai vorbim de o prima repriza, gandita tactic total gresit de Piturca, acesta lasandu-si jucatorii sa atace cu centrari in careul sarbilor ,combinata cu un sistem defectuos de joc adoptat 4-3-3. In plus, caracteristice lui nea Piti, ce de obicei, au fost experimentele de a pozitiona jucatorii altfel fata de ce joaca acestia la echipele de club. Toate acestea conducand spre un neverosimil 0-2 la pauza dupa un gol de noroc (M. Jovanovic minutul '17) si o faza fixa (autogol-Stoica minutul '44).
Repriza a doua, Mutu si compania au inceput in forta, fiind de ajuns un moment de sclipire a "briliantului" combinata cu o finalizare de rafinament a lui Marica pentru a reduce din diferenta. Si speranta a revenit... si atat... Aceasta a murit iar, cand in minutul '59 Ivanovic a inscris din off-side, spre disperarea romanilor. Pe parcursul reprizei am inceput sa credem iar in jocul tricolorilor, de aceasta data Piturca folosindu-l pe Cristi Tanase, "argeseanul" dinamizand jocul nostru. Totul a coincis cu golul de 2-3 din minutul '74 al lui Stoica si parea ca se poate mai mult, insa iarasi am sperat... si atat...
Meciul se termina cu infrangerea tricolorilor, sansele nationalei de calificare la mondiale fiind din ce in ce mai mici, iar meciul de miercuri cu Austria se prefigureaza a fi iarasi unul de cosmar... Speram din nou...

Mai e putin...

Mai sunt doar cateva ore pana la meciul crucial cu Serbia, de la Constanta. Atunci vom afla daca meritam sa speram la calificare pentru CM 2010. Totusi, avand avantajul ca jucam acasa, si mai mult, la Constanta, unde nu am mai fost batuti de mult timp, avem toate premisele sa credem in sansa tricolorilor. Desi sarbii vor veni cu toate "bijuteriile", in frunte cu Stankovic, Pantelic sau Zigic, Piturca e convins ca mutarile surpriza pe care le-a pregatit vecinilor nostri ii vor surprinde. Piti a decis sa inceapa cu F. Costea si D. Stoica titulari, mizand pe experienta capitanului Craiovei si pe pofta de gol aratata in ultimele meciuri de Liga 1 de catre "Noul Mutu al Baniei". Iata si formula probabila a Romaniei pentru meciul de la Constanta: Lobont - Contra, Tamas, Radoi, Rat - Cocis, D. Stoica, Codrea - F. Costea, Marica, Mutu. Nu ne mai ramane decat sa speram ca diseara ii vom rapune pe sarbi, si, bineinteles, clasicul: HAI ROMANIA!!!

luni, 23 martie 2009

Tripleta de aur a Barçei...

Cand spunem "FC Barcelona" ne gandim in primul rand la spectacol, stadion arhiplin si faze memorabile. In acest sezon insa, echipa "blaugrana" este o adevarata masinarie de goluri, responsabila pentru acest lucru fiind tripleta impresionanta formata din Lionel Messi, Samuel Eto'o si Thierry Henry. Cei trei au marcat pana acum in acest sezon, in toate competitiile, nu mai putin de 77 de goluri. Pare incredibil, insa e adevarat. Jocul ofensiv si ideile tactice ale antrenorului Pep Guardiola au facut din echipa catalana una din cele mai spectaculoase din intreaga lume.
Reusitele se impart in felul urmator: 59 de goluri s-au consemnat in 28 de etape in Primera Division - Eto'o cu 25 de reusite, Messi 19, iar Henry 15. In UEFA Champions League, dupa 8 partide, argentinianul este fruntas cu 6 goluri, urmat de francez cu 4, iar camerunezul doar cu 2. Nu in ultimul rand, in Copa del Rey, unde Barça este calificata in finala, Lionel a inscris de 5 ori, Thierry o singura data, iar Samuel este "oaia neagra" daca putem spune asa, nereusing nici macar un gol. Astfel, precizand ca au mai ramas 10 partide in campionatul Spaniei, finala Cupei Regelui si cel putin 2 meciuri in Champions League, ratia poate creste, si, cine stie, poate cei trei vor depasi chiar 100 de goluri intr-un sezon. Avand in vedere forma de moment, acest "obiectiv" este ca si indeplinit!

duminică, 22 martie 2009

Craiova MAXIMA!

In urma cu cateva minute s-a incheiat cel mai spectaculos joc al acestei runde cu numarul 21. Universitatea Craiova "a calcat in picioare" campioana en-titre pe stadionul Ion Oblemenco. Pur si simplu a existat o singura echipa pe teren si aceea a fost cea a oltenilor. Aceasta disputa ne-a adus aminte de jocurile Craiovei Maxima, care in urma cu zeci de ani se califica in semifinalele Cupei UEFA. Inca din primul minut, jucatorii Universitatii au dat de inteles ca tintesc victoria, golul lui Florin Costea fiind un argument suficient de solid. In minutul '7, "alb-albastrii" aveau deja 2-0, prin reusita din penalty a capitanului Dorel Stoica. CFR-ul a dat semne de revenire in minutul '42 prin golul lui Alcantara, insa a fost un simplu foc de paie, doljenii dominand in totalitate repriza secunda, marcand de inca doua ori. Florin Costea a realizat dubla in minutul '67, pentru ca 3 minute mai tarziu, fratele mai mic, Mihai, sa umileasca definitiv echipa ardeleana. Se putea termina si mai rau pentru clujeni, insa ratarile lui Fl. Costea si J. Wobay au facut ca scorul sa fie "doar" 4-1. Prin aceasta victorie, trupa lui Napoli trece pe locul 6, ce califica in Cupa UEFA, insa jocurile din ultimele etape si entuziasmul jucatorilor le dau dreptul sa viseze chiar la Champions League.

Liverpool de neoprit!!!

Echipa din orasul "Beatles-ilor" e pe val in aceste saptamani. Dupa ce a umilit pe Real Madrid in Champions League si apoi pe United in etapa trecuta, ultima victima a cormoranilor a fost Aston Villa. Elevii lui Martin O'Neal au fost demolati pe Anfield Road cu un neverosimil 0-5, dupa o partida perfecta din toate punctele de vedere pentru "rosii". Balul a fost deschis de Dirk Kuyt in minutul '8, care a scapat pe contraatac si l-a invins pe portarul Friedel cu un sut la vinclu. Apoi a fost randul lui Riera, care a marcat aproape la fel ca mijlocasul olandez, ducand scorul la 2-0 in minutul '33. Din acel moment urmat recitalul lui Steven Gerrard. Acesta a realizat primul hat-trick curat din acest sezon, marcand doua goluri din penalty, plus o bijuterie din lovitura libera. Astfel, FC Liverpool ajunge pe locul doi, la doar un punct de "diavoli", profitand de infrangerile de ieri ale lui Man UTD si Chelsea, in fata lui Fulham, respectiv Tottenham. Astfel, desi echipa lui Ferguson are un meci mai putin disputat, cormoranii par in stare sa castige campionatul anul acesta, dar si UEFA Champions League, argumentele elocvente fiind determinarea jucatorilor, dorinta de victorie si pofta de joc!

vineri, 20 martie 2009

Program complet UCL si Cupa UEFA


















UEFA CHAMPIONS LEAGUE
Villareal vs Arsenal (7 si 15 aprilie)
Manchester United vs FC Porto (7 si 15 aprilie)
Liverpool vs Chelsea (8 si 14 aprilie)
FC Barcelona vs Bayern Munchen (8 si 14 aprilie)

CUPA UEFA
Hamburger SV - Manchester City (9 si 16 aprilie)
PSG - Dinamo Kiev (9 si 16 aprilie)
Shahtior Donetk - O. Marseille (9 si 16 aprilie)
Werder Bremen - Udinese (9 si 16 aprilie).

Cupa UEFA...

In a doua competitie europeana ca importanta, s-au stabilit 4 sferturi extrem de interesante. Desi nu se poate compara cu UEFA Champions League, Cupa UEFA se poate lauda totusi ca in acest sezon va alinia in aceasta etapa a competitiei cateva partide de top, cu echipe spectaculoase si ofensive.
Echipele romanilor ramasi in cursa, Shahtiorul lui Mircea Lucescu si Razvan Rat si Dinamo Kiev, clubul lui Ghioane si Cernat se vor bate cu cele doua trupe din Franta, Olympique Marseille, respectiv PSG. In celelalte doua sferturi, nemtii (Werder Bremen si Hamburger SV) vor intalni echipele din Anglia, respectiv Italia (Manchester City si Udinese). Partidele tur se vor disputa in data de 9 aprilie, iar cele retur pe 16 aprilie.
Asadar, urmeaza un adevarat festin in Champions League si Cupa UEFA, in total 8 meciuri la cel mai inalt nivel, echipele cele mai in forma fiind si cele care vor accede in semifinale.
In cele ce urmeaza vom posta programul complet al sferturilor, din ambele competitii europene intercluburi.

UEFA Champions League

In Liga Campionilor cele 4 dueluri promit un spectacol de neuitat, si datorita faptului ca se vor reedita unele dueluri din sezoanele trecute.

Primul meci este Villareal - Arsenal, echipe ce s-au intalnit acum 2 ani in semifinale, castig de cauza avand tunarii lui Wenger. De aceasta data, "submarinul galben" este dornic de revansa, sperand sa aiba un parcurs cat mai lung.
A doua disputa va fi cea dintre Manchester United si FC Porto, practic duelul dintre castigatoarea din 2008, respectiv 2004. Desi diavolii lui Ferguson par clar favoriti, echipa portugheza spera in sansa ei si probabil va da totul sa-i elimine, asa cum s-a intamplat in sezonul 2003-2004, cand echipa antrenata pe atunci de Jose Mourinho a eliminat pe Man UTD in optimi.
O batalie deja clasica in ultimii ani este intalnirea dintre Liverpool si Chelsea. Echipele s-au intalnit in fazele eliminatorii ale competitiei de 3 ori in ultimele sezoane, bilantul fiind 2-1 in favoarea cormoranilor. Indiferent cine se califica din acest duel, conform traditiei, cele doua vor oferi o demonstratie de fotbal de cea mai inalta calitate.
In fine, sfertul patru va pune fata in fata probabil doua dintre echipele cele mai in forma din acest an, FC Barcelona si Bayern Munchen. Dupe ce au demolat in optimi pe Lyon, respectiv Sporting Lisabona, aceasta partida este una de 1x2, fiind foarte greu de spus cine are prima sansa.
Mai este de precizat faptul ca cele doua manse vor avea loc in perioada 7-8 si 14-15 aprilie.

Given o salveaza pe City

De departe cea mai spectaculoasa disputa din optimi a fost cea dintre Aalborg si Manchester City. Desi se parea ca elevii lui Mark Hughes nu vor avea niciun fel de emotie, dupa rezultatul din tur (2-0), micuta echipa daneza a aratat ca prin ambitie, daruire si sacrificiu se poate lupta cot la cot cu echipa care a investit sute de milioane de euro in aceasta vara. Desi nu jucase deloc bine, se parea ca Man City este ca si calificata, insa Shelton si Jakobsen din penalty (minutele '84 si '90) nu au fost de acord cu englezii. S-a ajuns in prelungiri, dar in 30 de minute nu s-a mai inscris. Astfel, castigatoarea urma sa fie desemnata dupa loviturile de departajare. Primul care a marcata fost Jakobsen (Aalborg), urmat de Evans (City). Apoi au izbutit sa inscrie atat Johansson (Aalborg), cat si Elano (City). Given (City) a parat lovitura lui Augustinussen (Aalborg), capitanul danezilor, iar Wright-Phillips (City) a inscris. Nomwhete (Aalborg) a reusit si el, iar Dunne l-a urmat pe african, facandu-se 4-3 pentru englezi. Given a fost eroul serii, reusind sa pareze si lovitura lui Shelton; astfel Manchester City se califica cu scorul general de 2-2 si 5-3 (dldp).

joi, 19 martie 2009

Alte rezultate...

Si acum sa vedem pe scurt ce s-a intamplat si in celelalte 5 meciuri.
St. Etienne - Werder Bremen. Dupa ce in tur germanii au castigat cu 1-0, se pare ca in Franta le-a fost suficient si un egal, terminandu-se 2-2 si 3-2 la general pentru nemti. Golurile au fost marcate de Proedl si Pizzaro pentru Werder, respectiv Benalouane si Grax pentru cea mai titrata echipa din istoria fotbalului francez.
Ajax Amsterdam - O. Marseille. Echipa lui van Basten a fost eliminata, desi dupa cele 90 de minute scorul era 2-1 pentru lancieri si se intrase in prelungiri. Pentru Ajax au marcat Aloh si Sulenimaji, iar pentru OM au inscris M. Niang in minutul '35, golul calificarii venind din partea lui Mears in minutul '111.
Zenit - Udinese. Victoria din Rusia cu 1-0 nu le-a fost suficienta campionilor en-titre, acestia fiind eliminati, dupa ce fusesera invinsi in tur cu 2-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de capitanul Tymoschuk in minutul '34.
Galatasaray - Hamburger SV. A fost o partida frumoasa, cu 5 goluri, 3 marcate de nemti si 2 de turci. In tur se terminase 1-1, deci Hamburg este cea care merge in sferturi. Reusitele au fost semnete de catre Kewell si Baros pentru Galata, respectiv Guerrero (o dubla) si Olic pentru HSV.
In ultimul meci, Braga - PSG, minutul '81 a fost punctul culminant al celor doua manse, deoarece a fost singura reusita. Hoarau a fost cel care a calificat PSG mai departe, dupa doua partide extrem de echilibrate.

Patru romani in sferturile Cupei UEFA...

In urma cu cateva minute s-au aflat cele 8 echipe care merg mai departe in sferturi in Cupa UEFA. Dintre acestea fac parte atat Shahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu si la care activeaza Razvan Rat, cat si Dinamo Kiev, club la care joaca Tiberiu Ghioane si Florin Cernat.
In partida Shahtior - CSKA Moscova golurile au fost marcate pentru "mineri" de Fernandinho si Luiz Adriano (minutele '54 si '70). Astfel, desi ucrainienii pierdusera in tur, nemeritat dupa parerea majoritatii, cu 1-0, avantajul de 2 goluri le-a fost suficient pentru a-l face fericit pe patronul Rinat Ahmetov.
De cealalta parte, in disputa Metalist Kharkov - Dinamo Kiev, se parea ca echipa din capitala Ucrainei avea mari sanse sa fie eliminata, dupa ce compatriotii lor facusera 2-0, prin golurile marcate in minutul '29 de Slyusar si Coelho (minutul '56). Insa dinamovistii au marcat in minutul '70 prin Sablic, si se parea ca totul revenise la normal. Pana la final Kharkov a mai inscris de doua ori, prin Acevedo in minutul '70 pentru si, din nefericite, un autogol al lui A. Berezovchuk. Astfel, cu scorul general de 3-3, dar cu mai multe goluri in deplasare, Ghioane si Cernat li se alatura compatriotilor Rat si Lucescu in lupta pentru cucerirea trofeului.

miercuri, 18 martie 2009

Filmul de prezentare al blogului nostru!

marți, 17 martie 2009

Urziceni profita!

Cea care a avut cel mai mult de castigat de pe urma acestor rezultate este echipa lui Dan Petrescu, Unirea Urziceni, care, dupa victoria cu 2-0 in fata Pandurilor din Targu-Jiu, au ajuns pe locul secund, la doar un punct in spatele dinamovistilor.
Astfel, dupa 20 de runde, echipele de pe primele cinci locuri sunt departajate de doar 5 puncte, iar in subsolul clasamentului se stiu deja doua candidate sigure la retrogradare, CS Otopeni si Gloria Buzau. Se pare ca disputele din Liga I incep sa devina din ce in ce mai aprige si interesante totodata, fiecare echipa luptand cu mare indarjire pentru obiectivele propuse.

luni, 16 martie 2009

Etapa 20, bogata in evenimente...

Tot cu 3-0 au invins si cei de la Vaslui, moldovenii umilind Gloria Bistrita chiar la ea acasa. Astfel, echipa finantatorului Adrian Porumboiu se mentine in apropierea locurilor de Cupa UEFA.
Surpriza etapei a avut loc la Galati, unde Otelul s-a declarat invinsa Gloriei Buzau, aceasta din urma fiind echipa care adusane doar 3 puncte pana in acest moment. Insa, cu doar 6 puncte dupa 20 de etape, e greu de crezut ca buzoienii vor reusi sa realizeze baremul de 25 de puncte.
S-au mai inregistrat doua rezultate de 1-0, la meciurile Steaua - Poli Iasi, respectiv FC Brasov - FC Arges si trei egaluri fara gol, la partidele Dinamo Bucuresti - CS Otopeni, CFR Cluj - Rapid Bucuresti si FC Timisoara - Gaz Metan Medias.
Dintre acestea, surpinzatoare sunt egalurile lui Dinamo cu Otopeni si a lui FC Timisoara cu Gaz Metan, avand in vedere ca au jucat acasa, si mai ales, ca adversarele au fost, cel putin teoretic, cu mult sub nivelul lor.

Leii din Craiova au muscat!

In urma cu putin timp s-a incheiat etapa cu numarul 20 in Liga 1, ultimul meci fiind si cel mai interesant. Universitatea Craiova a bifat prima victorie din acest retur, facand un scor de neprezentare, 3-0, impotriva celor de la Farul Constanta. Cele trei goluri au fost marcate de catre fratii Costea, Florin de doua ori, iar Mihai o data. Desi in incipitul ambelor reprize "marinarii" au avut cateva faze periculoase, antrenorul italian al Craiovei a stiut sa-si mobilizeze elevii, si mai ales, a stiut sa aseze echipa din punct de vedere tactic. Golul etapei a fost reusit de Florin Costea, care a intepat surprinzator mingea de la marginea careului de 16 metri, lasandu-l pe goalkeeperul George Curca fara reactie. Prin aceasta victorie, echipa lui Mititelu a egalat la puncte FC Vaslui, reusind sa treaca pe locul 7.

duminică, 15 martie 2009

Rezultate Premier League!

In alta partida, echipa lui Wenger, Arsenal Londra, a batut pe Blackburn cu 4-0 si a trecut cel putin pentru o zi pe locul 4, insa Aston Villa va incerca maine sa-si recupereze pozitia de Champions League.
Iata si restul rezultatelor de azi din campionatul englez: Bolton - Fulham 0-3, Everton - Stoke City 3-1, Hull City - Newcastle United 1-1, Middlesbrough - Portsmouth 1-1, Sunderland - Wigan Athletic 1-2.
In incheiere precizez ca din aceasta etapa 29 mai sunt de jucat 3 meciuri, maine Chelsea - Manchester City si Aston Villa - Tottenham, iar epilogul acestei runde va fi consemnat de intalnirea dintre West Ham United si West Bromwich Albion.

Rafa vs. Sir Alex = 4-1

Surpriza sau nu? Judecand dupa ultimul meci din Liga Campionilor putem spune ca victoria de azi a lui FC Liverpool in fata lui Manchester United, 4-1 nu ar fi ceva iesit din comun. Avand in vedere faptul ca "diavolii" au fost aproape invincibili pe teren propriu, primind foarte putine goluri, acest scor pare exagerat. Realitate de pe teren insa spune altceva, si anume ca echipa mai buna a castigat meritat. Intr-adevar, desi echipa din Manchester a reusit sa deschida scorul prin Cristiano Ronaldo, din penalty, in minutul '23, pana la pauza echipa lui Rafael Benitez a intors rezultatul, mai intai prin Torres (minutul '28), care a profitat de o gafa in defensiva a lui Vidic, iar apoi prin Gerrard, in minutul '44, care a transformat un penalty, "responsabil" pentru infractiune fiind francezul Evra. Desi elevii lui Sir Ferguson au incercat o repriza intreaga sa revina, managerul scotian facand trei schimbari deodata (introducandu-i pe Giggs, Scholes si Berbatov), acestia nu l-au putut invinge pe Reina. Mai mult, campionii en-titre au mai primit doua "palme" din partea lui Aurelio si Dossena (minutul '77, respectiv '90). Cu aceasta victorie, Liverpool depaseste Chelsea, trecand pe locul 2 si se apropie de United la 4 puncte, insa atat diavolii, cat si "albastrii" au un meci mai putin disputat.

sâmbătă, 14 martie 2009

Zenit, invinsa lui Udinese!

Campioana en-titra a Cupei UEFA, Zenit St. Petersburg, s-a declarat invinsa lui Udinese, italienii reusind sa marcheze de doua ori, prin Quagliarella si Antonio Di Natale. Misiunea rusilor este extrem de dificila, fiind nevoita sa inscrie in mansa retur de cel putin trei ori, fara a primi gol.
In incheiere, sa trecem in revista toate meciurile de aseara, si sa speram ca in disputele din retur se vor marca mai multe goluri...
Manchester City - Aalborg 2-0 (Caicedo, Wright-Phillips)
O. Marseille - Ajax 2-1 (Cheyrou, Niang / Suarez)
Udinese - Zenit 2-0 (Quagliarella, Di Natale)
Werder Bremen - St. Etienne 1-0 (Naldo)
Paris SG - S. Braga 0-0
CSKA Moscova - Shahtior Donetk 1-0 (Vagner Love)
Dinamo Kiev - Metalist Kharkov 1-0 (Vukojevic)
Hamburger SV - Galatasaray 1-1 (M. Jansen / Akman).

"Criza" de goluri in Cupa UEFA

Aseara au avut loc mansele tur ale optimilor de finala in Cupa UEFA. Insa, parca jucatorii ar fi fost afectati de "criza" actuala, inscriindu-se doar 12 goluri in total, cu o medie de doar 1.5 goluri pe meci, spre deosebire de Champions League, unde raportul este de cel putin doua ori mai mare. Meciurile nu au fost foarte spectaculoase, majoritatea fiind gandite cu o tactica ultradefensiva de catre antrenorii in cauza. Sigurele echipe care se pot lauda ca au marcat cate doua goluri sunt Manchester City, O. Marseille si Udinese.
Echipa romanilor Mircea Lucescu si Razvan Rat, Shahtior Donetk a fost infranta la limita, scor 1-0, de catre CSKA Moscova, prin golul marcat de Vagner Love din penalty. Desi nu au fost cu nimic mai presus decat "minerii", moscovitii au acum prima sansa la calificarea in sferturi. A doua echipa din Manchester, City, a invins cu 2-0 trupa daneza, Aalborg, englezii dominand copios din primul pana in ultimul minut, marcatorii fiind F. Caicedo si Shaun Wright-Phillips.
Pe Stade Velodrome, O.M. a trecut de fosta echipa a lui Ogararu, Ajax, cu 2-1, prin reusitele lui Cheyrou si M. Niang, pentru "lancieri" inscriind Luis Suarez din lovitura de la 11 metri.

vineri, 13 martie 2009

Extraterestrii s-au distrat! Porto si ea in sferturi...

Barcelona – Olympique Lyon. O partida “dementiala”, spectaculoasa, magistrala, si lista poate continua. S-a terminat 5-2 pentru “extraterestrii” catalani, care la un moment dat conduceau cu 4-0, dupa doar 43 de minute, prin golurile lui Henry (o dubla), Messi si Eto'o. Francezii au revenit, marcand de doua ori in poarta lui Valdes, prin Makoun si Juninho, insa ultimul cuvant l-au avut tot spaniolii, care au inchis tabela la 5-2, in minutul ’90, prin Keita.
Ultimul meci a insemnat confruntarea dintre FC Porto si Atletico Madrid. Dupa ce in tur, pe Vicente Calderon s-a terminat 2-2, de aceasta data scorul a fost 0-0. Datorita golurilor marcate in Spania, Porto s-a calificat in sferturi, facand fericit un stadion Dragao arhiplin.
Ce mai poate fi spus? Au mai ramas in lupta cele mai bune opt echipe din Europa. Oricare ar fi deznodamantul tragerii la sorti, un lucru e clar: vom avea parte din nou de un spectacol regesc, in stilul obisnuit al Ligii Campionilor.

joi, 12 martie 2009

Dominatie britanica in CL!

La fel ca in sezonul trecut, se pare ca echipele din Anglia fac legea in UEFA Champions League. Toate cele patru formatii ale “albionului” s-au calificat pentru sferturile de finala. Din patru dispute, in trei dintre ele au fost eliminate toate echipele din Italia: Inter de catre Manchester United, Juventus de catre Chelsea si AS Roma de catre cei de la Arsenal. Desi nu s-au marcat la fel de multe goluri ca in prima zi de optimi, si aseara au avut loc faze spectaculoase si goluri de generic. In cele ce urmeaza voi reda o scurta caracterizare a tuturor celor patru meciuri de aseara.
Manchester United – Inter Milano – un meci deschis, cu faze de contraatac de ambele parti, insa cu mai multa inspiratie din partea "diavolilor rosii". Desi Inter a avut ocaziile sale, lovind de doua ori bara portii lui van der Saar, prin Ibrahimovic si mai tarziu Adriano, loviturile de cap ale lui Vidic, din minutul 4’ si apoi a lui Cristiano Ronaldo, in minutul 49’ si jocul excelent de pase al echipei lui Ferguson au facut ca acestia sa treaca mai departe in competitie.
AS Roma – Arsenal. Cuvantul potrivit pentru aceasta disputa este dominatie. Desi romanii au deschis repede scorul prin mijlocasul David Pizarro, tunarii au rezistat eroic pana la loviturile de departajare, gratie victoriei din tur de pe Emirates. Desi au fost mai buni aseara, jucatorii lui Spalletti au fost nevoiti sa se resemneze la penaltiuri, fiind invinsi dupa ultima ratare a lui Tonetto. Astfel, italienii raman fara nicio echipa in Europa, Milan fiind si ea eliminata din Cupa UEFA in runda precedenta.


miercuri, 11 martie 2009

Real si Sporting umilite!

In urma cu aproximativ o ora s-au aflat primele patru echipe care se califica mai departe in sferturile de finala ale Champions League. Acestea sunt FC Liverpool, Villareal, Bayern München si Chelsea. A fost o seara de neuitat, cu nu mai putin de 19 goluri marcate, o medie de aproape 5 goluri pe meci. Echipele care au iesit pe usa din spate sunt Real Madrid, care a pierdut 0-4 in fata englezilor de la FC Liverpool (0-5 per total) si Sporting Lisabona, care a fost distrusa de Bayern pe propriul teren, scor 1-7 (1-12 la general). Pentru "cormorani" golurile au fost marcate, in ordine de Fernando Torres, Steven Gerrard o dubla si Andrea Dossena. In cadrul meciului disputat pe Allianz Arena, golurile au fost marcate de Podolski (doua reusite), Polga autogol, Schweinsteiger, Klose, van Bommel si Müller, golul de onoare pentru portughezi fiind marcat de Moutinho. Despre celelalte doua partide se poate spune ca au stat sub semnul echilibrului. Juve si Chelsea au remizat, 2-2, dupa ce italienii condusesera in doua randuri, prin Iaquinta si Del Piero. De fiecare data insa, Chelsea a reusit sa revina, mai intai prin golul norocos al lui Essien, apoi prin devierea lui Drogba. Villareal s-a calificat si ea mai departe, dupa ce a invins cu 2-1 pe Panathinaikos, goluri marcate pentru spanioli de Ibagaza si Llorente, respectiv Mantzios pentru eleni. Astfel, dupa o seara minunata in optimile UEFA Champions League, cu goluri multe si spectaculoase, nu ne mai ramane decat sa speram ca si ziua de maine va aduce macar atatea reusite precum cele de azi.

Spectacol promis diseara!

In aceasta seara vom afla primele patru sfert finaliste ale UEFA Champions League. Dintre acestea, una e ca si calificata mai departe, mai precis echipa lui Jürgen Klinsmann, Bayern München. Dupa ce i-au demolat pe cei Sporting chiar la ei acasa, bavarezii asteapta disputa de pe Allianz Arena cu mare incredere. Celelalte trei partide par a fi extrem de echilibrate, deoarece doua dintre ele s-au terminat cu scor identic (1-0), iar ultima cu scorul de 1-1. In urma cu doua saptamani, Chelsea i-au invins pe italienii de la Juventus, pe Stamford Bridge, cu 1-0, gol marcat de Drogba. Sa fie oare acest avantaj minim suficient pentru a califica "albastrii" mai departe? Ramane de vazut, pentru ca "Batrana Doamna" joaca extraordinar pe teren propriu, putine echipa reusind sa-i invinga in acest sezon. O alta partida extrem de interesanta se anunta a fi pe Anfield Road, Liverpool plecand de la scorul de 1-0, administrat celor de la Real Madrid, prin intermediul lui Benayoun. "Cormoranii" sunt foarte increzatori in sansa lor, avand de partea lor statistica, reusind in ultimii ani sa se califice de fiecare data in sferturi. De cealalta parte, madrilenii trebuie sa intoarca rezultatul negativ, fiind obligati sa inscrie de cel putin doua ori in poarta lui Reina. In ultimul meci programat in aceasta seara se intalnesc Panathinaikos si Villareal, grecilor fiindu-le suficient si un 0-0, dupa rezultatul din Spania (1-1). Ramane de vazut cine trece mai departe, insa un lucru e cert: in aceasta seara vom avea parte de patru partide spectaculoase, sperand ca cele opt echipe vor oferi faze memorabile si goluri de exceptie.

marți, 10 martie 2009

Si mai aproape de titlu!

AZ Alkmaar este mai aproape ca niciodata de castigarea Eredivisie. Echipa antrenata de Louis van Gaal a castigat si in ultima etapa, scor 1-0, impotriva celor de la NEC Nijmegen (cei care au eliminat Dinamo din Cupa UEFA in acest sezon). Singurul gol al partidei a fost marcat de K. Jaliens, in minutul `51. Astfel, AZ poate rescrie istoria in campionatul olandez, fiind ultima si totodata prima echipa din 1981 incoace care sa castige acest trofeu, in afara „triunghiului ofensiv" format din Ajax, PSV si Feyenoord. Aflata la 11 puncte in fruntea clasamentului, cu 8 etape inainte de final, se pare ca nimic nu ii mai pot opri pe „alb-rosii” de la un moment unic. Trecand in revista celelalte rezultate din aceasta etapa 26, derby-ul dintre FC Twente si PSV Eindhoven s-a terminat la egalitate, 1-1, echipa lui Steve McLaren egaland in ultimele minute ale jocului prin golgheter-ul Blaise N`Kufo, dupa ce oaspetii deschisesera scorul in minutul ’62, prin tanarul Dzsudzsak. Ajax nu s-a regasit nici in meciul cu ADO den Haag, remizand, 1-1 (Wielaert pentru Ajax (minutul ’60), respectiv Verhoek pentru gazde, in minutul ’63. In concluzie, cu opt etape inainte de final se cam stiu atat viitoarea campioana, AZ Alkmaar, cat si cele 4 echipe ce vor participa in play-off-ul pentru Liga Campionilor, si anume FC Twente, Ajax, PSV si Heerenveen.