Stiri sportive, scandaluri din sport, Liga I, Primera Division, Premier League, Il Calcio, Ligue I, Bundesliga, Liga 2, handbal, volei, baschet, tenis.

Scoruri Live

miercuri, 15 aprilie 2009

Barcelona, fara emotii...

Cum era de asteptat, al doilea sfert de finala nu a adus nicio surpriza. FC Barcelona s-a calificat fara probleme, facand 1-1 la Munchen, dupa ce batuse pe Camp Nou cu 4-0. Desi francezul Ribery a deschis scorul pentru bavarezi in minutul 47, era greu de crezut ca echipa ce trecea mai departe putea fi alta decat Barca.
Catalanii au egalat in minutul 73 prin Keita, risipindu-se orice fel de indoiala in ceea ce privea trupa calificata in semifinale.
Asadar, baietii lui Pep Guardiola sunt in mare forma si vor intalni in faza semifinalelor pe Chelsea, o echipa care pe finalul sezonului a crescut enorm, din punct de vedere moral. Avem astfel toate premisele sa speram la un duel de clasa si la doua partide extraordinare, din toate punctele de vedere.

Ca la teatru... Patru la patru!

Seara magnifica pentru sportul rege in UEFA Champions League. "De vina" pentru acest lucru sunt Liverpool si Chelsea, care au oferit un spectacol impresionant, goluri multe, dar si suferinta pentru cei slabi de inima.
S-a terminat 4-4 si Chelsea se califica pentru semifinale, unde o va intalni pe Barca, care a remizat 1-1 la Bayern (4-0 in tur).
In prima repriza echipa lui Benitez a condus ostilitatile, marcand de doua ori, prin Aurelio, din lovitura libera (minutul 19) si Alonso, din penalty (minutul 28). In a doua parte, elevii lui Guus Hidinck si-au revenit miraculos din soc si au ajuns sa conduca cu 3-2, datorita reusitelor lui Reina (autogol), Alex si Lampard (minutele 51, 57 si 76). Apoi Liverpool a avut forta sa reintre in joc, prin Lucas (minutul 81) Kuyt (minutul 83), insa ultimul cuvant l-a avut tot echipa din Londra, care in finalul meciului a inscris prin Lampard.
Astfel, Chelsea este in semifinale, Liverpool pleaca acasa, insa cu fruntea sus, iar suporterii au din nou de castigat, deoarece semifinala contra Barcelonei se anunta a fi un regal fotbalistic.

marți, 14 aprilie 2009

Mansa retur in UCL!

In aceasta seara, in aproximativ o ora, spectacolul european revine... Azi si miercuri vor avea loc mansele retur din cea mai importanta competitii intercluburi din Europa: Uefa Champions League.
Diseara se vor disputa meciurile Chelsea - Liverpool si Bayern - FC Barcelona.
Desi Barca si Chelsea sunt ca si calificate pentru semifinale, dupa 4-0, respectiv 3-1 in tur, totul e posibil in fotbal, si nu de putine ori am asistat la rasturnari spectaculoase de scor.
Insa victoriile de saptamana trecuta s-ar putea sa constituie un avantaj pentru fanii fotbalului de pretutindeni, deoarece atat Liverpool cat si Bayern vor risca totul pentru a mai spera la calificare si probabil vom avea parte de multe goluri...
Ramane de vazut ce se va intampla... Tot ce trebuie sa facem este sa asteptam si sa ne bucuram de spectacolul grandios promis de catre jucatorii tuturor echipelor implicate...

miercuri, 8 aprilie 2009

Leii musca, cateii cu coada intre picioare!!!

Universitatea Craiova a reusit sa anuleze complexul creat de catre Dinamo Bucuresti printr-o victorie clara cu 2-0 pe Ion Oblemenco, intr-un meci in care oltenii au jucat cu entuziasm, fiind stapani pe joc din primul si pana in ultimul minut. Stiinta face inca un meci splendid, crescand seria de victorii consecutive la cota 4, liderul actual al Ligii 1 ocupand un loc de frunte pe lista invinsilor in fata Universitatii.
A fost o victorie cat un campionat!!! Multe orgolii, multa ura si temperament au fost puse in joc si Craiova a iesit invingatoare. De fapt, meciul se poate sintetiza scurt: Fam. Costea 2 - 0 Dinamo, cei doi frati din atacul Stiintei lovind de doua ori devastator. A venit mai intai executia de exceptie a lui F. Costea din min. '20, acesta realizand o foarfeca de senzatia din 8 metri. A fost secondat apoi de fratele mai mic, Mihai Costea ducand scorul la 2-0 in min. '34, fiind pe faza la un sut in forta a fratelui mai mare si reluand pentru a 2-a oara in poarta aparata de Lobont.
Craiova este de departe echipa momentului in Liga 1, dupa ce a invins atat campiona CFR Cluj cat si liderul actual al campionatului. Campionatul se relanseaza, si de ce nu, Stiinta poate spera la titlu!
Dupa aceasta etapa incendiara, in care provincia a fost la putere, atat Dinamo, cat si Rapid si Steaua fiind invinse de Craiova, Poli Timisoara, respectiv Pandurii, cu acelasi scor: 2-0, Liga 1 devine un campionat foarte echilibrat.
In acest moment primele 5 locuri in clasamentul Ligii 1 se prezinta astfel:

1.Dinamo 46p
2.Unirea Urziceni 45p
3.Poli Timisoara 43p
4.CFR Cluj 42p
5.U. Craiova 41p

Lupta la titlu este din ce in ce mai acerba, orice echipa de pe primele 5 pozitii avand sanse reale la titlu!

De ce iubim Craiova? Pentru asta:

Submarinul galben plin cu torpile!

Ibericii au pus in aceasta seara la mare incercare echipele englezesti, in primele doua dispute ale sferturilor de finala in UCL. Dupa ce Porto a tinut in sah pe Manchester United, scor 2-2, si Villareal a condus ostilitatile pe El Madrigal, insa rezultatul a fost 1-1.
In minutul 10, capitanul Marcos Senna a deschis scorul si din acel moment "galbenii" au preluat controlul asupra meciului, fiind din punct de vedere tactic cu mult peste "tunari".
Dar cum fotbalul este uneori un sport nedrept, englezii i-au pedepsit pe spanioli, datorita golului superb inscris de Adebayor, din foarfeca, in minutul 66. A fost al doilea gol consecutiv al togolezului, dupa ce marcase si in ultima etapa din Premier League, impotriva celor de la Manchester City.
Asadar, dupa un 1-1 in deplasare, Arsenal pleaca cu prima sansa pentru calificarea mai departe, insa asa cum au declarat jucatorii lui Villareal in saptamana premergatoare meciului, acestia au de gand sa lupte pana in ultimul moment, pentru a putea accede in semifinale.

Diavolii tinuti in sah de portughezi...

In urma cu putine minute s-a incheiat partida tur dintre Manchester United si FC Porto.
Surprinzator sau nu, echipa lui Cristi Sapunaru a scos un 2-2 mai mult decat meritat, deoarece ibericii au prestat un fotbal spectaculos si eficient. In schimb, echipa lui Sir Alex Ferguson a fost u umbra a campioanei Europei, jocul acestora fiind imprecis si ineficient.
In minutul 4, uruguayanul Rodriguez i-a lasat fara replica pe fanii de pe Old Trafford, inscriind superb din afara careului de 16 metri, cu un sut plasat in dreapta lui van der Saar. Desi era un moment de dominatie portugheza, Rooney a profitat de o gafa inexplicabila a fundasului Bruno Alves si l-a lobat exemplar pe Helton, egaland situatia.
Cu toate acestea, United era gata sa dea lovitura in minutul 85, cand Tevez a plasat mingea la vinclu, dupa o deviere de geniu a lui Rooney. A venit insa minutul 89 si nou intratul Mariano l-a invins pe van der Saar, dupa o centrare de calitate a argentinianului Lisandro, facandu-se dreptate, deoarece Porto merita cel putin un egal dupa aceasta prestatie.
Astfel, trupa lui Ferguson are o misiune dificila pe Dragao, deoarece se stie ca portughezii nu prea pierd acasa. Ramane de vazut ce va fi in meciul retur, insa cu siguranta jocul va fi mult mai deschis peste doua saptamani.

marți, 7 aprilie 2009

Steaua la pamant !

Cu patronul la "mititica", cu o totala lipsa de inspiratie in joc si cu o foarte mare doza de nerealism, Steaua Bucuresti nu reuseste mai nimic in Liga 1, astazi reusind performanta de a pierde cu scorul de 0-2 in fata Pandurilor din Tg.-Jiu. Acest meci a fost unul pe care antrenorul oltenilor, Sorin Cartu, l-a gandit tactic excelent in fata unei echipe aflate in cadere totala atat ca forma dar si ca implicare in joc. Cartu pune astfel capat unei perioade de 17 ani, destul de lunga, in care nu a mai reusit sa invinga Steaua din postura de tehnician. Ultima victorie pe care tehnicianul celor de la Pandurii a administrat-o steliştilor a fost obţinută pe 7 iunie 1992, pe vremea când el se afla pe banca Universităţii Craiova. Atunci, Stiinta a învins cu 5-4.
Victoria din aceasta seara a gorjenilor se datoreaza in mare masura inspiratiei antrenorului, asezarii foarte bune in teren a echipei, dar mai ales brazilianului Tremonti, care a reusit o dubla in min. '42 si '67, la primul gol speculand o greseala in grup a defensivei steliste, cel de-al doilea gol fiind inscris in urma unei pase senzationale a lui Alexandru Piturca.
Sansele Stelei la titlu sunt practic nule in acest moment, dar sa vedem si partea frumoasa a fotbalului prin jocul plin de entuziasm al oltenilor, care se indeparteaza de zona fierbinte a clasamentului.
In celelalte 3 meciuri disputate pana in acest moment in atapa 22 din Liga 1 s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Poli Iasi 0-1 CFR Cluj
G.Buzau 1-5 U. Urziceni
G. Bistrita 1-0 Farul Constanta

Liga 1 se anunta a fi astfel din ce in ce mai interesanta si plina de rasturnari de clasament !

luni, 6 aprilie 2009

Bundesliga = Rocada intre lideri...

Nu e un secret faptul ca Bundesliga a devenit in ultimii ani una dintre cele mai echilibrate competitii nationale de fotbal ale Europei. In acest sezon insa, intre primele 5-6 pozitii au avut loc nenumarate rocade. Liderii s-au schimbat mereu, aproape sistematic, dupa 2-3 saptamani de suprematie. Pe rand, Bayern, Hoffenheim, Hamburger SV, sau Hertha Berlin s-au bucurat de o perioada de dominatie.
In aceasta saptamana este randul celor de la VFL Wolfsburg sa priveasca cu aroganta in josul listei, dupa o victorie de rasunet impotriva celor de la Bayern München. Astfel, fostul antrenor al bavarezilor, Felix Magath si-a luat revansa pentru felul in care a fost dat afara acum doi ani, cu un neverosimil 5-1.
Primele 5 echipe sunt departajate de doar 6 puncte, iar dintre acestea doar Stuttgart nu a stationat nici macar o etapa pe prima pozitie.
Hertha Berlin, care a fost mai bine de 3 saptamani in fruntea ierarhiei, a pierdut in fata lui Dortmund, picand astfel pana pe locul 3.
Datorita jocului constant, Hamburger SV se mentine in plasa liderului, la egalitate de puncte, insa cu un golaveraj mai slab, iar Bayern este pe 4, cu 48 de puncte, ultima infrangere dandu-i lui Jürgen Klinsmann planurile peste cap si un moral scazut pentru partida de CL impotriva Barcelonei.
Una peste alta, in ultimele 8 etape, lupta la titlu se anunta acerba si palpitanta, oricare dintre primele clasate avand sanse reale la titlu.

duminică, 5 aprilie 2009

Macheda ii salveaza pe cei de la United!

Probabil multi se intreaba cine este Macheda?! Ei bine, acesta este pustiul italian de doar 17 ani care i-a salvat pe diavoli in meciul cu Aston Villa, marcand golul victoriei in minutul 92.
Dupa aceasta reusita, echipa lui Ferguson revine pe primul loc in Premier League, cu 68 de puncte, avand o lungime in fata lui Liverpool, dar si un meci mai putin disputat.
Revenind la partida de azi, diavolii au inceput bine, reusind sa deschida scorul prin C. Ronaldo in minutul 14, dintr-o lovitura libera indirecta, dupa ce Milner gresise in prealabil, pasand catre propriul portar.
Apoi Villa si-a aratat valoarea, egaland in minutul 30 printr-o lovitura perfecta de cap a lui John Carew, la capatul unei centrari magistrale a lui Barry. In minutul 58 Agbonlahor a dus scorul la 2-1 pentru echipa din Birmingham, dupa o alta lovitura de cap, de aceasta data Carew fiind servantul.
Ferguson a fost inspirat si l-a introdus pe Federico Macheda (17 ani si jumatate) in locul lui Nani, in minutul 61, aceasta schimbare dovedindu-se cruciala. Insa mai intai acelasi Ronaldo a prins un sut de zile mari cu piciorul stang din afara careului (minutul 80), Friedel nemaiputand face nimic pentru a evita egalarea.
In ultimele minute jocul a fost intens de ambele parti, dar Man UTD a luat toate punctele, dupa ce, in minutul 92, Macheda si-a batut joc de apararea lui Villa, facand o preluare de clasa si sutand imparabil, spre bucuria fanilor de pe Old Trafford.
Asadar, "diavolii rosii" raman favoriti la titlu, avand si o restanta cu Portsmouth si se pot concentra pentru urmatoarea disputa din UCL, impotriva celor de la FC Porto.

Oltenii au incantat iar...

Daca mai existau unele dubii in ceea ce priveste parcursul din retur, astazi s-a lamurit: Universitatea Craiova are tot dreptul sa spere macar la un loc de Cupa UEFA.
Jocul oltenilor a incantat in ultimele etape, prin faze rapide de contraatac si goluri spectaculoase. Astazi, "Alb-albastrii" au mai adaugat o victima pe lista lor din retur, de aceasta data Otelul Galati fiind ingenuncheata chiar la ea acasa.
In minutul 9, Wobay a executat perfect o lovitura de la colt, iar pe faza, fratele cel mare al familiei Costea a introdus din apropiere balonul in poarta, Florin ajungand la cota 8 in clasamentul golgeterilor.
In urmatoarele minute, galatenii au avut sansele lor, insa Pena, Girleanu sau Vitaici nu au reusit sa fructifice ocaziile, spre disperarea antrenorului Grigoras.
A urmat minutul 40, cand, dupa o pasa la intalnire a lui Soava, Wobay a patruns in careu si l-a invins pe portarul Otelului cu un sut plasat la coltul lung, ducand scorul la 2-0.
In repriza secunda ambele echipe au avut ocazii bune de gol, insa Pena si Elek pentru Galati, respectiv Prepelita si Gingioveanu pentru craioveni nu au fost inspirati in fata portii.
Astfel, Craiova ajunge la a treia victorie consecutiva si are toate sansele sa spere la un rezultat bun din urmatorul meci impotriva liderului Dinamo Bucuresti.

sâmbătă, 4 aprilie 2009

Cainii au "muscat" de 3 ori!

In aceasta seara, echipa lui Mircea Rednic, Dinamo Bucuresti, a invins in Stefan cel Mare cu scor de neprezentare trupa alb-visinie, condusa de Marian Rada. Desi Rapidul avea sansa sa reduca din diferenta de 5 puncte, in cazul unei victorii, acest lucru nu s-a realizat, ba mai mult, acum Dinamo s-a distantat la 8 puncte in fata echipei din Grant. Victoria s-a datorat in primul rand formei excelente a jucatorilor alb-rosii, in frunte cu Ad. Cristea, Torje sau Danciulescu.
In minutul '29 Dinamo a deschis scorul, printr-un voleu magistral al lui Danciulescu, dupa o cursa de exceptie a tanarului Torje, finalizata cu o centrare perfecta pentru coechipierul acestuia.
Apoi, cei mai buni jucatori ai lui Rednic, Gabi Torje si Adrian Cristea au facut ravagii pe benzile terenului, golul al doilea fiind oarecum firesc. Ex-timisoreanul a centrat iar de pe partea dreapta, iar dupa o neintelegere in careul giulestean, Marius Niculae a profitat si a marit avantajul la 2-0 pentru "caini", in minutul '58. Desi rapidistii au incercat din rasputeri sa reduca din diferenta, tot Dinamo a avut ultimul cuvant, Cristea sutand cu stangul din afara careului de 16 metri, in minutul '90, ducand scorul la un categoric 3-0.
Astfel, "alb-rosii" se mentin pe primul loc in ierarhia Ligii I, cu 4 patru puncte in fata celor de la Urziceni, 6 in fata timisorenilor si cu 7 puncte in fata campioanei en-titre, CFR Cluj.

joi, 2 aprilie 2009

Rusinica a.k.a Piti, Piti, lasa-ne!!!

In urma cu cateva minute s-a terminat visul romanilor pentru calificare la CM 2010. Ne-am facut de ras, iar… Infrangere acasa cu Serbia, acum infrangere cu Austria, o Austrie formata din niste jucatori cvasi-necunoscuti, o echipa cu o medie de varsta de 23 de ani.
Nu sunt multe de spus. Am deschis scorul prin cel mai bun jucator al nostru, Ciprian Tanase, tanarul de la FC Arges, care a profitat de o gafa a portarului austriac, lobandu-l elegant. Dupa doar jumatate de minut insa, o greseala colectiva a lui Rat si Goian, care s-au dat "nas in nas", i-a pus mingea pe tava lui E. Hoffer si acesta a egalat. In minutul ’43, Tamas si Radoi nu s-au lasat mai prejos si s-au incurcat si ei la o faza de curtea scolii, permitandu-i aceluiasi Hoffer sa duca scorul la 2-1 pentru austrieci.
Si acesta a fost si rezultatul final, caci intr-o intreaga repriza secunda nu am fost in stare sa facem nimic, greseli peste greseli in toate compartimentele si nici macar o clipa de stralucire din partea mijlocasilor nostri. Piturca si-a mai demonstrat inca o data limítele si lipsa de bun simt, introducandu-l pe “neamtul” Max Nicu abia in minutul ’83, fiind primele sale clipe la nationala. Desi naturalizarea acestuia a fost subiect de can-can, Nicu a bifat doar 10 minute in doua meciuri, insa a dat dovada de caracter, acceptand sa intre si sa joace chiar si pentru cateva momente.
Ce mai poate fi spus? CM 2010 il vom privi la televizor. Trebuie sa gandim pe viitor, catre urmatoarea campanie europeana, insa avem nevoie de un antrenor si de o conducere competenta la FRF… Solutii exista, insa o schimbare este iminenta: ne trebuie antrenor, iar atitudinea jucatorilor trebuie schimbata, deoarece indiferenta si nesimtirea nu vor califica Romania la un turneu final prea curand.
Asa ca… jos capul, mai multa munca si determinare si binecunoscutul… "Piti, Piti, lasa-ne"!!!

miercuri, 1 aprilie 2009

Uite Mutu, nu e Mutu... Pacaleala?

Asa cum era de asteptat, Mutu nu va fi in teren in meciul Austria - Romania. Aceasta stire vine cu doar cateva ore inainte de startul meciului, provocand astfel noi probleme pentru antrenorul Victor Piturca si nu numai. Cu un lot si asa lipsit de vlaga si de claritate in joc, acum si fara "briliant" in teren, la ce sa ne asteptam deseara de la tricolori ? Cel mai probabil, Piturca va incerca din nou tot felul de experimente in teren, cu jucatori plasati pe posturi obtinute in urma aruncarii cu zarurile din dotare. Ce altceva vom vedea decat o alta pacaleala din partea jucatorilor Romaniei, care in ultima vreme ne amagesc si ne pacalesc in continuu cu fotbalul lor spectaculos si fantastic? Acesta ar fi insa o sansa buna pentru tricolori sa spele din rusinea pe care au tot adunat-o in ultimele meciuri din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2010. Va reamintim ca din meciurile cu Lituania, Franta si Serbia, Romania nu a obtinut decat 1 pct si acela de la fratii nostri de sange latin, asta in conditiile in care toate cele 3 meciuri le-am jucat pe teren propriu. Sa aruncam o privire si asupra clasamentului din Grupa a 7-a preliminara pentru CM 2010:

1. Serbia 5 meciuri - 12 puncte
2. Lituania 5 meciuri - 9 puncte
3. Franta 4 meciuri - 7 puncte
4. Austria 4 meciuri - 4 puncte
5. Romania 4 meciuri - 4 puncte
6. Insulele Feroe 4 meciuri - 1 punct

Este clar, avem toate sansele pentru a...ramane acasa si la acest turneu final!!!
Nu ne ramane decat sa strangem inca o data randurile, sa speram iar intr-un miracol, si cine stie, mai ales de 1 Aprilie, poate vom avea o surpriza si nu vom pierde la prea multe goluri diferenta! Partida Romania - Austria o puteti viziona de la ora 21:30 in direct pe ProTv.
Hai Romania !!!