Stiri sportive, scandaluri din sport, Liga I, Primera Division, Premier League, Il Calcio, Ligue I, Bundesliga, Liga 2, handbal, volei, baschet, tenis.

Scoruri Live

joi, 19 februarie 2009

UEFA romanilor

Actuala editie a UEFA Cup aduce si cateva momente de bucurie pentru romani, avand posibilitatea sa ii urmarim la lucru pe Mutu si pe Mircea Lucescu la un alt nivel fotbalistic decat cel de Liga I. Cu toate acestea, Fiorentina, echipa lui Mutu debuteaza cu stangul in saisprezecimile Cupei UEFA, dupa ce in partida tur a suferit o infrangere chiar pe Artemio Franchi in fata lui Ajax cu scorul de 0-1. In prima repriza Fiorentina a dominat copios, doar ratarile imense ale lui Gilardino sau Mutu facand ca tabela sa ramana neschimbata. "Briliantul" a sclipit si de aceasta data, oferind 3 pase de gol, pase ce au fost risipite insa cu usurinta de Gilardino. Cea de-a doua repriza s-a desfasurat dupa acelasi calapod, Fiorentina atacand in valuri si totodata ratand ocazii uriase prin aceiasi jucatori, Mutu si Gilardino, cuplu de atacanti ce se afla pe primul loc intr-un top al celor mai bune cupluri de atac din Seria A, avand la activ nu mai putin de 25 de goluri. Ajax practic nu a contat in atac pana in minutul 60, cand a deschis scorul prin K.Bakircioglü, dupa un sut imparabil sub tranzversala. Din acest moment jocul Fiorentinei devine hazardic, iar Ajax-ul putea da lovitura de gratie avand alte doua mari ocazii pe finalul partidei. Fiorentina-Ajax se incheie 0-1, si "il fenomeno" cu a lui "gasca de nebuni" va trebui sa marcheze cel putin o data in retur pentru a spera la calificare.

Echipa celuilalt roman, Şahtiorul lui Mircea Lucescu, a depasit pe teren propriu cu scorul de 2-0 echipa engleza Tottenham. "Il Luce" a obţinut astfel o victorie importantă în turul saisprezecimilor Cupei UEFA intr-o partida in care Sahtiorul a început timid, acesta fiind primul meci oficial al anului 2009 pentru ucrainieni. Primul gol a venit dupa aproximativ 80 de minute de joc, prin reusita lui E.Seleznov din minutul 78. Inca o data Lucescu s-a dovedit a fi un antrenor inspirat la introducerea lui Seleznov in teren, acestuia fiindu-i necesar doar 1 minut pentru a deschide scorul. La mai putin de 8 minute, Jádson avea sa aduca linistea in tabara ucrainienilor, ducand scorul la 2-0 pentru Şahtior. Echipa ucarinieana pleaca astfel cu prima sansa in retur pentru calificarea mai departe in optimile Cupei UEFA.

luni, 16 februarie 2009

Eterna Barcelona

Da, "Eterna Barcelona". De ce? Simplu: jocul catalanilor este o incantare, un omagiu adus sportului rege. O demonstreaza si ultima etapa din "Primera Division", etapa in care Barcelona a facut ce stie ea mai bine, si anume, sa atace. Condusa cu 2-0 pe stadionul lui Betis Sevilla, goluri marcate de Melli şi Mark Gonzales, din faze fixe, fara Messi si Henry pe teren, Barcelona s-a trezit din "pumni" cu ajutorul "dirijorului" Messi introdus intr-un moment nostalgic de Guardiola, aceasta realizand ca echipa sa are 9 victorii din 10 deplasări, singura înfrîngere, în chiar prima etapă, cu Numancia, un Messi in zi mare si un Eto'o "rebel" care a refuzat indicatiile antrenorului Guardiola de a juca mai lipit de tusa, practicand un joc pe axul central, Barcelona a obtinut un epic 2-2 prin dupla lui Eto'o. Singurul care s-a opus tavalugului catalan, jocul dupa min. 24 curgand doar spre poarta lui Betis, a fost portarul lui Sevilla, Ricardo, de-a dreptul eroic în intervenţii, din 18 şuturi, 12 au fost a fost pe poarta, doar doua invingandu-l pe eroul lui Betis. La finalul meciului, Eto'o a incheiat monumental prin replica "Ţi-am zis, ţi-am zis!" adresata antrenorului sau, dorind parca prin aceasta sa sublinieza faptul ca a avut dreptate cand si-a ales pozitia de joc si a adus 1 punct mare Barcelonei prin cele doua reusite ale sale. De remarcat este faptul ca si acest meci al catalanilor s-a desfasurat dupa acelasi calapod cu cele doua etape precedente, etape in care Barcelona a fost condusa cu 2-1 la Osasuna şi 1-0 la Racing Santander, urmand apoi o goană furibundă a catalanilor, care, cu Messi în prim-plan, au reuşit de fiecare dată să întoarcă rezultatul.

"Briliantul" salveaza Fiorentina

Mutu si-a aratat inca o data clasa! A demonstrat ca nu numai "nationala" lui Piturca este dependent de el, ci si Fiorentina! "Il Fenomeno" a lovit devastator pe terenul lui Genoa in ultimul meci din "Il Calcio" pe care l-a sustinut Viola. Condusa in min. 56 cu 3-0, Fiorentina, care nu a fost in stare sa dea replica la nici o lovitura a adversarului si, mai mult, a primit gol in superioritate numerica dupa ce Biava a lăsat Genoa în zece in min. 30, s-a trezit din letargie prin magia lui Mutu, care a adus uraganul în portul liguric. "Briliantul" a luat pe cont propriu meciul si i-a iesit fenomenal: gol din penalty, gol din lovitura libera si un sut imparabil. Primul său hat-trick în străinătate, cu care ajunge la 11 goluri în acest campionat si care mentine Fiorentina pe locul 4 in Italia , loc ce duce in Liga Campionilor, la 1 punct in fata lui Genoa. Mutut arata astfel o forma exceptionala si un apetit de gol fantastic dupa pauza de 3 saptamani in care a fost accidentat, dupa "dubla" reuşită la Bologna, atacantul roman marindu-si acum "portia" la 3 goluri. Mutu ajunge in acest moment al treilea jucător din istoria Fiorentinei care înscrie 3 goluri în deplasare, după Batistuta şi Nuno Gomes, totodata cu hat-trick-ul reuşit cu Genoa, Mutu a sărit pe 9 în topul marcatorilor viola în Serie A, cu 44 de goluri, la 3 distanţă de Toni. Mai mult, in ultimele trei meciuri jucate pentru Fiorentina, Adrian a înscris cinci goluri, aproape tot atîtea cîte în primele 21 de etape, "briliantul" ajungand astfel la cota 104 goluri marcate în Italia, la Inter, Verona, Parma, Juventus şi Fiorentina.

joi, 12 februarie 2009

Nationala dependenta de Mutu si Chivu

Inca o zi, inca un meci al nationalei, inca o infrangere! Acesta se pare ca e rationamentul tricolorilor in ultima perioada, mai ales cand "greii" Mutu si Chivu absenteaza de la lot. Nu este insa o tragedie, am pierdut un meci de pregatire in fata unei formatii mai motivate si mai bine asezate in teren. Asadar Romania-Croatia se termina 1-2 si ramanem iar cu un gust amar in gura. Desi am deschis relativ repede scorul prin Marica, in min. 21, croatii au revenit si au reusit sa intoarca rezultatul in favoarea lor prin reusitele lui Rakitici din min. 28 si cea a lui Kranjcar din min. 75. Dupa un joc nu foarte spectaculos, cu ocazii insa de ambele parti, dar cu o echipa a Romaniei care sufera mult la faza de constructie si mai ales in faza de atac, ne este limpede tuturor ca suntem dependenti de Mutu, cu atata mai mult cu cat si colegii "briliantului" de nationala sunt de acceasi parere: nationala fara Mutu este ca trupul fara cap ! Romania a suprins si prin lipsa de motivatia afisata in joc, chiar daca a fost un meci amical, se putea ceva mai mult. Pana si adversarii nostri se asteptau la mai mult de la noi, macar la o presiune mai mare, insa, cum ne-am obisnuit, dupa ce am marcat prin Marica, i-am invitat sa atace si, bineinteles, croatii nu au refuzat jocul.
Ramanem cu speranta ca "briliantul" nu va absenta si la meciul cu Serbia, ca il vom avea si pe Chivu in forma mare si mai ales ca tricolorii vor arata alt joc in teren, iar Piturca va arata macar inspiratie in asezarea in teren a echipei.

miercuri, 11 februarie 2009

Vorba lui Dinu

Pe marginea meciului amical de fotbal ce va avea loc in seara aceasta intre Romania si Croatia din Ghencea s-au facut tot felul de supozitii si pronosticuri. Ultimul care a iesit la "atac" a fost Cornel Dinu, care acorda sanse tricolorilor doar in cazul in care croatii ar prinde o "zi proasta". Chiar si asa, tricolorii vor avea un meci greu, avand in vedere ca echipa croata este una de talie mondiala, care stie sa scoata in evidenta calitatile jucatorilor sai mai bine ca multe alte echipe din lume. Avand in vedere acest aspect, Cornel Dinu atrage atentia asupra faptului ca , spre deosebire de sarbi, car mai prind si zile proaste, croatilor li se intampla acest lucru destul de rar, fiind astfel nevoie de un efort mare si o concentrare pe masura din partea jucatorilor nostri.
Declaratia lui Dinu vine pe un fundalul destul de controversat in care cei doi titulari si lideri ai nationalei, Mutu si Chivu, absenteaza din motive de sanatate. Exista insa si pareri optimiste, chiar si in aceasta situatie in care se regaseste nationala inaintea testului cu echipa croata. Florin Prunea, directorul de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, fosta glorie a "echipei de aur" a Romaniei, se arata increzator in tricolori, chiar si fara cei doi titulari incontestabili, considerand ca va fi un meci util in incercarea de a gasi noi posibilitati tehnico-tactice ale nationalei.
Una peste alta, parerile raman impartine, Romania are sansa in primul rand de a face un meci frumos, in fata propriilor suporteri. Hai Romania !!!

luni, 9 februarie 2009

Ancheta in cazul lui Marian Cozma

Dupa tragedia mortii lui Marian Cozma care a lovit ca un fulger sportul romanesc, politia din din Veszprem a lansat o vasta operatiune pentru gasirea atacatorilor raspunzatori de moartea handbalistului roman. Diferite surse locale sustin ca romanul si colegii sai au fost atacati de un grup de peste 30 de persoane, grup din care doi suspecti au fost deja identificati. Unul dintre cei doi suspecti principali este Raffael Sandor care a fost retinut in Austria duminica seara, potrivit ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Un alt cetatean de origine maghiara, Nemeth Gyozgyo, a fost retinut de politia ungara in cursul zilei de luni, acesta fiind insa un suspect colateral, neparticipand direct la comiterea omorului, conform lui Ion Bentze, atasatul roman pentru afaceri interne de la Budapesta. Acelasi Ion Bentze a confirmat si arestarea lui Raffael Sandor ca avand loc in jurul orei 22:300, duminica seara.
Marian Cozma, component al nationalei Romaniei si al formatiei ungare MKB Veszprem, a decedat dupa ce a fost injunghiat mortal, intr-o discoteca din orasul unde juca, alti doi coechipieri ai lui Marian, sarbul Zarko Sesum si croatul Ivan Pesic, fiind implicati il altercatie. Handbalistul roman, in varsta de 26 de ani, injunghiat in inima, a fost singurul care si-a pierdut viata dintre cei trei.

Fara "briliant" in Ghencea

In urma unei contracturi musculare usoare pe care varful Fiorentinei a suferit-o in meciul disputat contra lui Lazio in ultima etapa din campionatul italian, Mutu va fi indisponibil pentru nationala lui Piturca in meciul amical planificat impotriva Croatiei pe stadionul din Ghencea. Cu toate ca accidentarile se tin lant de briliant, acesta lipsind astfel de la inca un meci al nationalei, Mutu este increzator ca nationala Romaniei va obtine un scor favorabil in amicalul cu Croatia si le ureaza bafta colegilor sai. La randul lor, tricolorii sunt convinsi ca pot face un meci frumos , avand in vederea ca nu ar fi prima data cand joaca fara Mutu. Un posibil inlocuitor al lui Mutu in acest meci ar putea fi Florin Costea, jucatorul "Stiintei" fiind deja convocat la nationala de Piturca, acesta punandu-si mari sperante in atacantul din Banie, in speranta ca intr-o zi va putea prelua rolul lui Mutu la nationala.

duminică, 8 februarie 2009

Zi de doliu in handbalul romanesc

S-a intamplat azi-noapte in orasul maghiar Veszprem: jucatorul nationalei de handbal, Marian Cozma, a decedat dupa ce a fost injunghiat mortal intr-o discoteca din orasul maghiar de catre un grup de rromi cu care acesta intrase in conflict. Alti doi colegi de club, sârbii Ivan Pesic si Zarko Sesum au fost răniţi in acelasi conflict, acestia fiind apoi internati de urgenta la terapie intesiva. Cei trei coechipieri erau licentionati la echipa de club Veszprem din campionatul Ungariei, Marian Cozma mai evouland si la Dinamo Baumit Bucureşti, perioada in care a fost implicat in alt conflict armat, Marian beneficiind de ingrijiri medicale, fiind la un pas de paralizie. In urma acestei tragedii, raman in urma prietenii indurerati de la echipa de club si de la echipa nationala si mai ales familia sa, printre cei mai afectati fiind tatal lui Marian, Petre Cozma.

sâmbătă, 7 februarie 2009

Primul meu post

Astazi am trecut si eu pe platforma blogspot.com si doresc sa ma lansez in acest minunat domeniu. Imi propun sa public articole cat mai la obiect despre evenimentele din lumea sportului de pretutindeni, cu precadere despre fotbal. Acestea fiind zise, imi doresc multa bafta ! :)
sport
[ sursa poza:arta.ca ]